Toţi o apă şi-un pământ – reloaded

Vorbeam în articolul anterior despre venerabilii şi onorabilii judecători de la US Supreme Court că au făcut o excepţie de la proverbul latin aquila non capit muscam. Au lăsat deoparte marile probleme federale care apasă ţara şi s-au aplecat să studieze cauzul homeleşilor care stau pe bani la coadă în Capitoliu. Cred c’au răsuflat uşuraţi după ce au rezolvat-o.

Să-i văd însă dacă se vor sesiza că recent-adoptata lege din statul New York privind aşa-zisele „avorturi în trimestrul final de sarcină” şi „proceduri medicale reproductive” care permit uciderea nou-născutului chiar în timpul naşterii e cam puturos neconstituţională. Că asta se întâmplă pe la ei acum, se tăvălesc de dragul dreptului oricui la viaţă, mai puţin al copiilor. P’ăştia mici e okey dacă-i tai în bucăţi fără anestezie şi-i aspiri cât încă mai zvâcnesc, putem să dăm şi o petrecere c’am scăpat de ei.

Asta în timp ce Donald Trump pledează intens pentru protecţia juridică a copilului nenăscut, încă de la concepţie. Cinste lui, cât e el de gogonat şi de excentric, măcar merge pe direcţia promisiunilor electorale, militează pro viaţă şi pro familie, n-a dat-o cotită după ce s-a văzut ales. Dacă nu s-au prins cei mai luminaţi judecători din S.U.A. de afacerea criminală care se derulează sub ochii lor, pe care şi o babă în firea ei de la Pătârlagele ar înţelege-o şi condamna-o, înseamnă că nu-s decât nişte băşiţi incompetenţi. Iar dacă s-au prins şi nu fac nimic, deşi ar putea, sunt nişte accessories to murder. Complici. Şi eu să mă uit la ăia cu stimă? No, sir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *