Urgie’ntr-un pahar

Citeam în Monitorul Oficial (normal, ce poate fi mai plăcut decât un M. Of. la ceas de seară) să văd ce legi noi care au mai apărut. C’aşai-i viaţa de avocat, un sfert din ea se duce încercând să digerăm prostiile legile pe bandă rulantă pe care le debitează ba unii din Dealul Spirii, ba alţii din Piaţa Victoriei sau de prin diverse ministere, comiţii şi comitete şi agenţii fără număr fără număr, inventate ca să toace sofisticat frunza la câini. Unii le fac şi alţii le desfac după o vreme, iar noi ne uităm cruciş încercând să înţelegem ce lege era aplicabilă în ziua x (că a doua zi, ziua y, era deja alta).

În fine, trecem peste. Am vrut doar să semnalizez că domnul preşedinte Iohannis s-a ţinut de cuvânt şi le-a retras „gablonţurile” (©Mircea Badea) unor băieţi penali din opoziţie: Miron Mitrea, Adrian Severin, Dan Voiculescu ş.a. Pe Năstase nu l-am găsit în listă deşi i-a promis-o, bănui că încă nu i-a ajuns decretul la Monitor. Dar la cât e de parolist neamţul, ne aşteptăm ca zilele viitoare să-i apară şi decretul lui Năstase.

Ok, le-a retras însemnele de pe piept şi i-a lăsat în lacrimi. Dar din buzunare şi din conturi, când o să le retragă zecile şi sutele de meleoane muncite cinstit, adunate cu sudoarea frunţii salariu de salariu? Bănui că după ce li se vor termina ălora lacrimile (de râs).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *