Star Wars e varz(ă)

S-a lansat ultimul episod și, ca orice nostalgic ușor imatur, m-am dus să văd cum se termină. Cu tot cu copii. Și s-a terminat nasol: cu două fufe fufăindu-se. După ce producătorii ne-au chinuit cu diversity-ul și cu gender equality-ul de două episoade încoace, s-au gândit să ne bage și lesbianismul pe gât. Fără să ne anunțe în prealabil, ci așa – ca o surpriză de Crăciun frumos ambalată în staniol.

Aș fi vrut să fac o recenzie, să laud filmul, să ceva, fiindcă e multă muncă în spatele lui. Dar nu. Știți cum e: dacă pui o picătură de apă potabilă într-un butoi de lături, obții lături; dacă pui o picătură de lături într-un butoi de apă potabilă obții tot lături. Cam așa fu’ cu SW 9. Fiindcă alde Disney au fost nesimțiți să ne-o facă fără avertisment, m-am gândit că e frumos să vă dau și eu acest spoiler din scenariu, căci îl merită pe deplin: mergeți cu copiii la Rise of Skywalker dacă vreți să le arătați explicit cum se limbăcesc două femei între ele. Dacă nu, căutați alte filme mai interesante pentru copii, făcute în niște ani mai sănătoși, maxim anii ’90. Gen Miracle on the 34-th Street sau The Santa Clause.

Ca să înțelegeți de ce Disney a dat dovadă de nesimțire, uitați-vă la rating-ul dat filmului: PG-13, adică minorii sub 13 ani îl pot vedea însoțiți de părinți. Într-o țară cu oameni încă sănătoși la cap și cu ouă între picioare, gen Singapore, un astfel de film a primit instant rating 18+ (similar unui film porno), ceea ce însemna că jumătate dintre spectatori ar fi fost împiedicați să-l vada, nemaivorbind de pierderea profitului pentru industria conexă (jucării, haine etc.). Știindu-se cu musca pe căciulă și de unde li se trage, producătorii au eliminat imediat scena homosexuală pentru varianta Middle East și astfel au primit mult doritul rating PG-13, putând să umple sălile cu micii-mari specatori-consumatori.

Deci duceți-vă copiii în Dubai sau Singapore ca să vadă filmul dacă încă nu vreți să le povestiți despre lgbt. Deși e posibil să fi aflat deja de la școala, conform noii programe de studiu pe care voi sigur n-ați votat-o, dar pe care mulți au aprobat-o tacit prin boicot în 2018. 😎

PS: dacă mă întrebați pe mine cum au decurs explicațiile, treaba e simplă: doar unul dintre copii a observat c’ar fi ceva în neregulă la sfârșit. Celorlalți li s-a părut că persoanele în cauză s-ar fi sărutat pe obraz și așa am susținut și eu, ca să păstrez aparențele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *