Albul este noul negru. La dube.

Ar mai fi ceva legat de coronavirus: momentul pare excelent pentru artizanii regimurilor totalitare de a restrânge şi mai grav drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Se văd deja unele chestii care dau de gândit.

Dacă despre 9/11 au fost dovezi că americanii înşişi (vorbim de vârfuri şi de intelligence) le-au permis teroriştilor să facă slam-dunk cu avioanele în Gemeni şi în Pentagon ca să aibă prilejul de a pune la cale o luptă contra terorismului cu toată populaţia SUA, pe care apoi să o exporte sateliţilor printre care se află şi România, acum e o ocazie ivită din senin ca mai toate ţările să-şi unească forţele într-o carantină globală şi să pună de o represiune internaţionalistă a propriilor cetăţeni fără precedent. Leak-urile de pe youtube din China au arătat cu prisosinţă ce înseamnă carantina combinată cu psihoza: oamenii îmbrăcaţi şi mascaţi în alb vin şi te ridică fără explicaţii prea multe de la domiciliu, te urcă în duba albă şi te zboară spre nimeni nu ştie unde. Exact cum era în anii ’50, când veneau oamenii în negru şi te băgau în duba neagră. Până şi americanii s-au apucat de făcut perimetre de carantină (a se citi lagăre), deocamdată au 15 baze militare pe care le-au adaptat dar au în proiect să facă mai multe şi dedicate bolii.

Faza nasoală este că toate simptomele coronavirusului chinezesc sunt identice cu cele ale gripei care tocmai ne-a lovit pe noi în ianuarie-februarie, când şcolile erau decimate de elevi. Ce zic eu decimate, erau înjumătăţite. Şi direcţiile de sănătate au tăcut mâlc, fără să închidă şcolile până trece virusul, lăsând bieţii copii să se infecteze unii pe alţii. Au declarat o epidemie de gripă cu juma’ de gură când treaba era deja pe trecute.

Virusul gripal din acest an a avut o severitate deosebită, cu o capacitate de răspândire mult peste virusurile din anii anteriori şi cu o perioadă de incubaţie mult mai mare. V-o zic fiindcă am trei copii în şcoli şi am văzut cum s-a manifestat treaba la fiecare clasă. Pot generaliza pentru că am stat de vorbă cu o grămadă de părinţi şi au relatat chestii similare. Dacă în vârful de gripă din anii trecuţi lipseau 2-3-4 copii dintr-o clasă de 30, acum au lipsit peste 20, ceea ce este un procent uriaş. Chestiile astea nu prea s-au zis în presă, probabil din cauza riscului ca populaţia să boicoteze vaccinul antigripal. Dacă orice virus suferă mutaţii, vaccinarea cu o versiune expirată a virusului devine la fel de utilă ca infecţia cu gonoree. Printre simptomele ultimei gripe care tocmai a traversat România se regăsesc: ameţeli, stări de vomă, afecţiuni ale plămânilor (pneumonii), tuse convulsivă, scaune diareice. Deci ideea e că gripa care ne-a lovit recent şi e pe trecute poate arăta identic cu cea chinezească, iar la o adică bolnavul poate fi declarat epidemic şi băgat în carantină (închisoare) pe motiv că e suspect. Aşa, după bunul plac al inspectorilor de sănătate. Ai tuşit? Suntem cu ochii pe tine. Ai strănutat? Deja s-a aprins girofarul. Treci la pârnaie şi mai vedem noi după 3-4 săptămâni ce hram porţi.

Coronavirusul din 2019 a fost declarat oficial de OMS ca varianta 2 de SARS (cel care a lovit lumea prin 2003, pentru care încă nu s-a găsit leac) şi numit SARS-Cov-2. Adică un sindrom respirator acut, ceea ce arată izbitor de asemănător cu gripa rebelă care tocmai ne-a afectat din ianuarie încoace. O fi o coincidenţă, o fi vreun văr sau frate al virusului chinezesc, nimeni nu ştie clar. Viitorul apropiat o va arăta. Cert e că în urmă cu un an, pe vremea asta, bilanţul oficial al victimelor gripei era de 113 persoane. Să vedem cât va fi bilanţul gripei din 2020, deocamdată cică ar fi doar 33. Depinde ce referinţe iei în calcul, deşi datele s-ar putea amesteca şi complica în caz că apar şi alţi viruşi în ecuaţie, inclusiv ăla care zornăie acum prin Italia. Mai ales că nimeni nu și-a testat decedații de gripă (pneumonie) pentru Covid19. Nici măcar americanii.

10 comentarii

      1. Realitatea e că acest coronavirus e mult mai soft decât gripa obișnuită. Cel puțin jumătate dintre persoanele infectate, la nivel mondial, s-au vindecat deja iar restul sunt sub observație. Să mestecăm cifrele: coronavirus – cca. 90.000 infectați pe planetă și cca. 3.000 morți.

        http://m.ziare.com/stiri/cei-doi-romani-infectati-cu-coronavirus-in-japonia-s-au-vindecat-si-revin-acasa-1600336

        Acum să luăm niște cifre oficiale pe gripa „obișnuită” din SUA din sezonul toamnă-iarnă 2019-2020, spre comparație: între 32-45 milioane de infectări, cu o cifră de 18->46 mii de victime. Nici ei nu știu prea clar, dar n-a auzit nimeni de carantină pentru gripă, deși la nivel mondial coronavirusul bau-bau nu a făcut nici 10% victime comparat cu cei decedați în SUA de gripă.

        https://www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm

        Deci, concluzia: la nivel mondial coronavirusul a ucis 3.000 de oameni, iar în SUA numai gripa a ucis deja 46.000 de oameni. Sigur, unii aduc argumentul procentului infectați/morți , dar pe mine mă interesează scorul total. Mă lasă rece că raportat la numărul de infectați, gripa are un „randament” mai mic, coșciugul tot coșciug este. Dacă un super-virus infectează doar 2 persoane și mor amândouă apoi virusul dispare fiindcă n-a avut cine să-l ducă mai departe, s-ar zice că randamentul e de 100%, ceea ce mă lasă destul de rece. Statul alocă 2 locuri de veci și trece mai departe. O avea el, coronavirusul, „randament” mai mare 3% vs. gripa 1%, dar poate că trece mai greu de la o persoană la alta și, când tragi linia, ai mai puține decese.

        O avea gripa randament mai mic, dar când are potențialul să-ți infecteze între un sfert și jumătate din populația unei țări, să fii sigur că nimerește mult mai multe persoane cu „comorbidități” (ce termen sinistru), adică oameni cu sistemul imunitar slăbit rău, pe care să le rezolve definitiv.

  1. Ha, ha, ha, ha, cred că trebuie să mă auto-proclam adevăratu’ nepot a’ lu’ mama Omida !

    Am zis mai sus că simptomele coronavirusului chinezesc sunt identice cu gripa românească. Iată că un doctor a spus acelaşi lucru mai pe şleau, că varianta chinezească a coronavirusului este tot o gripă, doar că „ceva” mai agresivă. Şi că se lasă cu deces doar la persoanele cu alte probleme medicale care oricum stăteau gata să moară, ceea ce (n.m.) o face deja gripa locală mult mai sprinten decât cea de import. Oricum, suspectez că la data apariţiei coronavirusului în România, lumea era deja imunizată de gripa locală şi frăţicul chinezesc nu prea are ce să mai facă decât să dispară uşurel cu coada-ntre picioare. Văd că mai mult se chinuie ăia care vin din Italia şi care nu au apucat să ia varianta românească. Aici la noi, coronavirusul românesc e mai tătic şi ne apără de cel chinezesc. Pe sistemul „tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, coronavirusul, mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este”!

    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23703994-scenariul-cel-mai-frecvent-cazul-infectiei-coronavirus-instaleaza-trece-raceala-iar-fiecare-dintre-noi-avut-macar-data-viata-forma-coronavirus.htm

    În România încă nu s-a murit de coronavirus, dar de gripă erau deja vreo 40 de morţi pe sezonul curent. Dar şcolile au rămas deschise, lăsând bieţii elevi să se infesteze la liber. Alooo, DSP-ul, voi din ce serial sunteţi? Au murit cei cu comorbidităţi, amărâţii care aveau încă 10 boli care-i ţineau cu piciorul în groapă şi au luat-o acum pe a 11-a. Chestie pe care presa nu prea o zice, ca să nu strice campania de vaccinare utilă ca o gonoree şi lobby-ul gras plătit de Big Pharma, industrie care împinge (prin neo-naziştii plantaţi în Parlament) legea vaccinării obligatorii, pe repede înainte. Le este teamă că se va fâsâi balonul coronavirusului chinezesc umflat la maxim de mass-media şi iar pierd ocazia să valorifice frica mulţimilor. Deh, cum să mai convingi prostimea că e bună lupta împotriva terorismului şi supravhegherea planetară totală, dacă nu pui nişte terorişti să dea jos nişte zgârie nori în inima Americii? La scară locală, cum să mai propui vaccinarea obligatorie dacă oamenilor nu le mai este frică de boală şi se dovedeşte că oricum trece de la sine, chiar şi aia bau-bau?

    Mi-i şi imaginez pe trepăduşii ăia de „funcţionari” de doi lei la o şedinţă dând cu palma în masă de furie: „Mama mă-sii, ne mor mai mulţi în spitale de la stafilococi decât de la gripă, rubeolă, rujeolă, tetanos, coronavirus, hpv şi alte virusuri vaccinabile la un loc! Alooo, proteveul, antenaaa, beunuuu, kanal dîîî, daţi-i fraţilor cu coronavirusul încă o lună pe post în prime-time, ca să-i ţinem pe proşti în frică până trecem legea prin Camera Deputaţilor! Găsiţi-i p’ăia bolnavi şi daţi-i pe post să vadă lumea cum mor în chinuri ! Poftim, aţi umblat în lungul şi-n latul ţării şi n-aţi fost în stare să găsiţi decât 5-6 cazuri în toată România, atât de incompetenţi sunteţi? Şi doi s-au vindecat deja??? Băi, voi sunteţi nebuni, păi cu cazuistica asta cum mai trecem legea vaccinării??? Pierdem comisioane de sute de milioane, voi sunteţi normali????? Ne-am chinuit degeaba să punem pe butuci Cantacuzino-ul ăla????????????????????”

    http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16586

  2. Se întâmplă ceva cu lumea, isteria a băgat în carantină mai mult de jumătate de planetă, de fapt cam toate țările civilizate. Logica nu mai există ci se merge doar pe axiome, de ex. că virusul este foarte ucigător și trebuie să ne separăm unii de ceilalți. Dar chiar este așa?

    Să luăm o boală infecțioasă aleatorie, TBC-ul de exemplu. Și să vedem ce zice OMS-ul, cam câți mor de la o boală pentru care există tratament:
    https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/tuberculosis

    Vă dau eu conspectul: în 2018 au murit 1.500.000 de oameni. Coronavirusul, în trei luni 25.000 de oameni. Ați auzit de vreo carantină contra TBC-ului? Exact…

    L.E. (27 apr): o lună mai târziu covidul a revendicat cca. 200.000 de decese în total. Având în vedere că graficele logaritmice la nivel de planetă arată că suntem deja pe zona de platou (deci s-a cam atins maximul de intensitate, o luăm ușor-ușor în jos), cu greu se va ajunge la 600.000 de victime pe final de an. Deci, OMS, care-i treaba cu pandemia? Între timp, în România, PE DURATA CARANTINEI, avem epidemie de rujeolă. Băi, suntem chiar talentați, n-aș pleca din țara asta !

  3. Cred că am ceva strămoși comuni cu mama Omida, trebuie să investighez. Ziceam pe finalul de articol că cine a făcut gripa românească în ianuarie-februarie 2020 driblează covidul 2019 de-i dă craci. Poftim, o zice acum un virusolog nu oricine, și încă neamț, deci băiat serios:

    https://www.fanatik.ro/o-treime-din-populatie-ar-putea-avea-imunitate-impotriva-covid-19-obtinuta-cu-mult-inainte-de-aparatia-epidemiei-studiu-realizat-de-un-cunoscut-virusolog-german-19189043

    Pe la mine’n casă s-a dat serios cu mucii și tusea după revelion, deci am fluierat a plictiseală la Sars-cov-2 de când s-a pus carantina. Parcă-parcă ar mai fi fost o tentativă de reinfectare pe la început de aprilie, nițică tuse și niște biluțe uscate-n nas câteva zile, poate ne-o fi bătut la ușă chiar covidu’, dar oricum, a fost pistol cu apă și – dacă era pe bune chiar covid-19 – a plecat cu coada’ntre picioare schelălăind.

      1. Update 9 mai:

        Streinu-Cercel citează OMS-ul care a cerut testarea pneumoniilor din decembrie 2019 pentru covid-19 și lansează ipoteza că de fapt covidul a intrat mai devreme în România.

        https://youtu.be/Wav4CZ6lCBs
        (durată – 1 min.)

        Când eu ziceam mai sus (în februarie) că fratele geamăn al covidului se plimba deja prin școlile bucureștene în ianuarie-februarie a.c. și că ne-a dat imunitate contra celui chinezesc… păream eretic! Gata, luni îmi depun CV-ul la OMS, văd că mă pricep ! LOL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *