Ţara arde şi baba se piaptănă

N-am scris nimic despre coronavirus până acum, dar cred că nici n-aţi dus lipsă pentru că se vorbeşte pe toate drumurile. Treaba e că ţara e pe cale să ardă şi baba de la Cotroceni se piaptănă rău de tot.

Scriam pe la începutul lui februarie că Iohannis + Orban şi-o vor fura. Şi au luat-o azi peste bot, via C.C.R., fără drept de apel. Acum, dacă ai câţiva neuroni lucizi, puteai să prevezi că se va ajunge la asta, nu trebuie să te crezi profet.

Ce-i mai interesant urmează să se vadă în maxim 1-2 luni: coronavirusul va ajunge cumva şi în România. Halt! va striga neamţul dar virusul, surd şi nepăsător cum e, va da buzna prin magazine, spitale, fabrici şi uzine, Cotroceni şi Victoria. Iar ăştia nu au ochi să vadă cum arde Italia acum şi să realizeze că vom arde şi noi la fel cât de curând, ca să pună de-o strategie nu de-o anticipată.

Lacheilor care se pretind conducători, în loc să facă mai repede un guvern viabil, ca să avem o ţară cu instituţii funcţionale şi să ne pregătim de beleaua care ne dă târcoale, le arde de alegeri şi ţin ţara pe butuci. În loc să ne pregătim, stăm să dăm jos guverne şi s-o ardem cu provizoratul ca să facem alegeri cu 6 luni mai devreme decât cele care oricum urmau să vină. Cred că dacă dă coronavirusul în România şi ne prinde cu chiloţii în vine, alianţa iohannistă nu va mai lua nici 1% la anticipate iar Werner îşi va fura o suspendare cu majoritate de nu va şti ce l-a lovit. Nu că m-ar amuza PSD-ul sau vreun alt partid care se perindă pe la TV ori prin Parlament, personal i-aş trimite pe toţi la training în China pentru vreo 2-3 ani sau prin Botswana să lege acolo nişte afaceri d-alea la care se pricep, cu statul. Doar remarc nivelul înalt de imbecilitate al celor de la manete, care nici acum nu se urnesc spre ceva concret în folosul comunităţii şi n-o lasă baltă cu frecangeala asta de alegeri anticipate pe banii noştri.

În altă ordine de idei, deja se simte o panică în aer şi prin Bucureşti. Au început să circule poze pe fbk cu rafturi golite prin unele hiper-marketuri (ex. Metro, unde lumea oricum e obişnuită să cumpere en-gros, probabil acum clienţii şi-au mai pus şi o remorcă la maşină), iar nevastă-mea a fost azi dimineaţă să cumpere nişte mărunţişuri din Kaufland şi a remarcat puţinătatea mărfii de pe rafturi în zona de alimente. De obicei rafturile sunt mai goale pe zona food seara, când se mai schimbă marfa de peste zi, dar dimineaţa era întotdeauna ticsit de marfă nouă.

Între timp, lumea fierbe în Italia şi românii vor înapoi acasă. Ei, care ziceau că Italia e acasă şi nu vor să mai audă de România, brusc li s-au schimbat opiniile. Probabil căpşunarii îşi vor goli conturile bancare din străinătate, vor veni cu buzunarele ticsite de cash şi vor da năvală la casele de schimb apoi în magazine după provizii. Ha, ha, ha, cât s-au chinuit guvernanţii să-i aducă acasă pe căpşunari cu repatriotu’ ca să-i reînroleze la impozite şi n-au reuşit, iar acum vin ăştia singuri ca mânaţi de vânt !

Dar staţi să vedeţi repatriere când o da boala şi-n Spania şi-n Franţa ! Cred că maxim o lună mai durează până apar şi pe acolo primele cazuri. Nasol e că odată cu cei care muncesc (“căpşunarii”) se va întoarce acasă “crema” şi grosul infracţionalităţii, de care de bine de rău mai scăpasem odată cu deschiderea graniţelor. Interlopii, hoţii de maşini, peştii, ştergătorii de parbrize, şuţii, cerşetorii etc. Am senzaţia că dintr-o dată va începe să fie cam aglomerat prin ţară. Să vedem dacă somnambulii din CSAT vor ţine graniţele deschise pentru gloate cum au făcut-o până acum pentru „refugiaţi” şi nu vor purcede la o închidere cu dedicaţie cum au început să facă deja austriecii.

Off-topic, dar legat de pârjolul epidemic ce ne pândeşte: sunt curios dacă acum se va împlini profeţia părintelui Arsenie Boca despre vremea când oamenii plecaţi afară din România (jumătatea asta s-a împlinit deja) vor vrea să se întoarcă şi nu vor mai putea, pentru că va fi foc în jurul graniţelor ţării. La ce fel de foc se referea, nu ştia nimeni. Vom afla când va fi…

One thought on “Ţara arde şi baba se piaptănă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *