Pandemie și nu prea

Am zis că nu voi mai scrie o vreme, dar se cere un update de pandemie trei săptămâni mai târziu:
– Spania fierbe;
– liniile aeriene cu Spania și Italia sunt suspendate;
– granițele sunt practic închise, nu de către noi (inteligența încă nu a răsărit, luptăm cu virusul dar îi primim pe cei infectați) ci de către vecini, de care românii noștri nu mai pot trece în drumul lor spre casă;
UK a hotărât să-și lase cetățenii să se infecteze la liber, nu mișcă un deget în direcția isterică a majorității statelor afectate. Interesantă strategie, cu care sunt de acord, pentru motivele expuse în articolul „Albul este noul negru” din 24.02. Dacă tot se alege praful de noi, cu sau fără măsuri de carantină, hai să nu umplem ospiciile cu nebuni psihozați de la șederea prea îndelungată în izolare și nici oficiile de muncă cu șomeri.

– Olanda merge pe aceeași linie cu Anglia;

– statul român se va împrumuta peste deficitul de 3% agreat de UE, ca să crediteze (=proptească ici-colo, cu dedicație) economia proiectată la pământ de figura de judo a carantinării populației.

Vreți un pariu?: peste câteva luni UK și Olanda vor rămâne cu motoarele economice turate la maxim (cam la fel și Germania), în timp ce țările intrate în carantină vor arata ca niște haznale după ce vor ieși din starea de urgență: mii de afaceri distruse, oameni sărăciți și frustrați, PIB-uri cu super-datorii etc. Mă întreb unde vor fi Cristian Tudor Popescu și gașca de „pro-europeni” care-i cântau prohodul Angliei pentru că a îndrăznit să iasă din UE. Ca o paranteză, CTP-ul e cenzurat puternic tocmai de oficina Digi 24 care-l promova în prime-time, se pare că l-au taxat pentru un delict de opinie recent, adică ceva opinii personale care nu consonează cu noile dogme ale carantinei.

AUDACES FORTUNA JUVAT !

3 thoughts on “Pandemie și nu prea

  1. Daca au decretat stare de urgenta si populatia e pasibila de amenzi uriase, ce putem face? Basca romanii nevropati.

  2. Update 23 martie: gata, adio „imunitate de grup”, s-au speriat și englezii. Au pus și ei de-o carantină în stil italienesc:

    https://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/marea-britanie-impune-restrictii-dure-de-circulatie-johnson-cea-mai-mare-amenintare-cu-care-uk-s-a-confruntat-in-ultimele-decenii-1280099

    Adevărul e că la 6700 de infectați să ai 350 de morți, e ceva, au sărit rapid peste 5% !

    Mda, acum poate să se întoarcă CTP-ul la Digi și să-i cânte prohodul Angliei, va ajunge și țara asta o hazna dacă va merge pe linia „italienească”. Dar dacă va ajunge așa, nu va fi din cauza brexitului, ci a modului în care Boris Johnson & Co. vor gestiona recesiunea post-carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *