Starea de buimăceală

Ziceam mai deunăzi că nu mai scriu un rând fără să fiu plătit. Că proştii e mulţi şi are bani; de ce să nu le taxez mai bine prostia fudulă? Dar fiindcă proştii conduc România şi n-au habar cum se face asta corect, haaai, să mai dau o consultaţie gratuită. De data asta grupului PSD (pe care nu-i înghit, deşi le-am votat-o pe Dănci’ ca să nu iasă Ioha’), despre cum să scape de manevra lui Sică. Fiindcă, întâmplător, avem un interes comun: toţi cam vrem să ne facem treaba şi nu suntem lăsaţi în pace de păduchii care sug sângele poporului. Cum ar veni, cui pe cui se scoate.

S-o luăm în ordinea prostiei:

PSD-ule, ai votat pe grabă o lege cu picioarele, despre cum le dai tu voie ălora de la PNL să-şi bage picioarele în ea de democraţie în stil „Matrix reloaded”, adică şi în perioada stării de alertă, nu doar a celei de urgenţă (=Legea nr. 55/2020). La art. 4 alin. (3) ai scris că atunci când starea de alertă se instituie […], măsura se supune încuviinţării Parlamentului” şi nu te-ai gândit la golăneala de acum, că ăştia o prelungesc şi nu se mai numeşte “instituire”, ci “prelungire”, deci nu mai trec pe la tine prin ogradă cu ea. Nu-i problemă, mai sunt scăpări, oricui i se întâmplă. Singura problemă pe care o am cu tine acum este că în ultima vreme i-ai dat ţara pe tavă cuplului “Iorbannis”, deşi – sanki – erai în opoziţie. Dar trecem peste.

PNL-ule, iniţial te-ai gândit că trebuie să treci prin Parlament cu noua stare de alertă, ceea ce era corect şi moral, nu doar juridic, pentru că ne restrângi drepturile fundamentale în continuare. Nu poţi s-o ţii la infinit în prelungiri de alerte, iar pe noi ca pe nişte sclaveţi, doar c-aşa îţi place ţie. Apoi te-ai sucit, ca să le dai UE celor de la PSD, ceea ce nu mă deranjează la modul general. Totuşi mă deranjează ceva în mod particular, pentru că mi-ai dat şi mie UE. Aşa că ia-ţi-o înapoi: dacă ţi se abrogă Legea nr. 55/2020, fie parţial (alineatul 1 partea finală din art. 4) fie total, ţi-a căzut starea de alertă pe jos şi te poţi şterge la fund cu HG nr. 476 din 16.6.2020. Dacă aşa vi se pare vouă normal să fie, o veşnică alertă, aflaţi că nouă nu ni se pare. Ştim şi noi să ne spălăm pe mâini, fără să ne-o scrieţi voi în Monitorul Oficial.

Revin la PSD (incluzând aici pe Ponta şi pe Tăriceanu, acei veşnici sateliţi scăpaţi de pe orbite): acum ştiţi ce aveţi de făcut? Dată fiind problema tehnică a PNL-ului, că valabilitatea prelungirii alertei depinde de existenţa Legii pe care voi le-aţi dat-o, umblaţi şi voi un pic pe la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 55/2020 şi abrogaţi partea a doua a acelui alineat, acolo unde se vorbeşte de posibilitatea prelungirii cu 30 de zile. Off the records, nici nu era nevoie să le fi dat posibilitatea de a o prelungi; dacă eraţi deştepţi de la început, ar fi fost suficient dacă i-aţi fi lăsat pe papagalii Cotroceniului, pardon guvernanţi, să se chinuie lună de lună să vă ceară voie ca să ne bage în alertă câte o tură. Revenind: aveţi şi varianta să abrogaţi rapid legea cu totul, apoi să anunţaţi discuţii că daţi alta mai bună mai târziu, după dezbateri democratice. Hai, ştiu că puteţi să vă încordaţi când vi-o cere interesul sau telefonul, ne-aţi arătat-o cum puteţi să vă uniţi când aţi predat poporul pe tavă preşedintelui-actor-dictator. Deci, ori că abrogaţi în parte legea (doar posibilitatea de prelungire a stării de alertă) ori cu totul, consecinţa este că HG-urile stării de alertă rămân instant fără suport legal şi le-aţi tras pinguinilor preşul de sub picioare. Chiar dacă legea nu retroactivează, ea totuşi se aplică imediat, iar un HG nu este superior legii, ci inferior şi urmează soarta legii (adică pică odată cu ea), lucru pe care l-aţi cam uitat de când v-aţi pus pe aprobat HG-uri în Parlament. Bine vă fac ăştia că vă sar din schemă! Unde aţi văzut voi un parlament pe planeta asta care să stea ca milogul la poartă să aştepte hotărârea de guvern, ca să le-o aprobe? Mai rău, dacă nu va avea suport în lege pentru restrângerea drepturilor fundamentale, starea de alertă declarată prin HG va deveni şi puturos neconstituţională.

Iar pe viitor, băgaţi-vă în cap cu toţii două chestii, băi amatorilor din bd. Libertăţii (ce ironie a denumirii sediului celor care ne-au călcat libertăţile în picioare din 15 martie încoace):

1. Statul ăsta este fundamentat pe 3 puteri mari: Justiţie, Parlament şi Guvern. Asta este sfânta treime care trebuie să se echilibreze în continuu, ca să existăm ca naţie. Guvernul doar aplică legea, nu o face. Voi o faceţi. Deci Parlamentul trebuie să existe, chiar dacă nu le place lui Băse’ şi Ioha’, sau îi strică socotelile lui Orbulan. Şi să facă legea. Nu vă mai tăiaţi craca singuri de sub picioare şi nu vă mai predaţi ca fricoşii primului venit la Cotroceni, care strănută cu muci DNA spre voi şi apoi se şterge la nas cu sesizări din oficiu. Dacă eliminaţi Parlamentul din ecuaţie prin manevre dubioase (gen, votăm ce ni se dă pe tavă “de sus”), voi sunteţi primii care cădeţi. Noi suntem deja în praf la pământ, de aici nu mai avem unde să cădem.

2. Hotărârile de guvern sunt date pentru aplicarea legii, deci sunt acte normative inferioare. Cum de aţi acceptat tâmpenia aia de Lege nr. 55/2020 care v-a fost băgată pe sub nas, să aprobaţi voi HG-uri?!? E ca şi cum Ştefan cel Mare le-ar cere voie fraţilor Jderi să se ducă la război ca să le crape capetele turcilor. Acum realizaţi cât de rău v-aţi coborât demnitatea, ce laş v-aţi predat? În primul rând, Constituţia (aia cu care vă ştergeţi la fund pe post de Hârtie iGienică, deşi ar trebui să dormiţi cu ea sub cap) nu prevede nicăieri că HG-urile se aprobă de vreo instituţie după ce sunt adoptate de Guvern, cu atât mai puţin de Parlament. De unde aţi scos-o pe asta? În al doilea rând, se observă din stilul de redactare al Legii nr. 55/2020 că n-a fost redactată în Parlament, ci v-a venit în plic. Are alt tipic, se vede de la o poştă că v-a fost servită. Cui serviţi voi, băi “aleşilor”?!? Ca regulă, la fiecare alineat trebuie să existe o singură frază, ori în “legea” asta sunt o grămadă de alineate cu 2 sau chiar 3 fraze, ceea ce îngreunează o trimitere cu referinţă sigură. Adică lege făcută pe genunchi de vreun amator din Palatul Victoria sau din Cotroceni sau din vreun serviciu (de curierat rapid). Aveţi şi voi profesioniştii voştri la Comisii, puneţi osul la treabă că d’aia vă plătim !!!

Hai, ajunge, că şi aşa v-am dat destul pro bono. Dacă mai scriu mult, mă ia Baroul la ochi că dau consultanţă gratuită la cei care nu-s asistaţi social. Ajunge, acum ştiţi ce trebuie să faceţi. Poate de data asta reuşiţi şi voi să aveţi o minimă erecţie de demnitate. Deşi, să nu ne îmbătăm cu apă rece…

One thought on “Starea de buimăceală

  1. Cică PSD-ul va depune moțiunea de cenzură pentru abuzul netrimiterii HG-ului pentru aprobare în Parlament. Dar nu acum, ci la sfârșitul stării de alertă. Adică le-a mai votat-o o dată (asta presupunând că vom ști când se va termina, dacă nu o vor mai prelungi de n ori). Ce-i împiedica s-o facă acum??? Ce blatiști… Degeaba le-am dat consultația gratuită, ăștia sunt inutilizabili pentru interesul poporului. Opoziție de unică folosință, și-au făcut treaba cu ea și apoi au tras apa!

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/marcel-ciolacu-a-anuntat-motiune-de-cenzura-imediat-dupa-ce-inceteaza-starea-de-alerta-1324602

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *