Cu mască și fără mască

Deci cum este, IGPR: amendăm cetăţenii pe baza imaginilor de pe aparatul foto ori ba? Sau doar pe baza ordinului de la șăfu’?

Adică procedăm așa sau așa?

Nu că aș fi fan Ciolacu, are de unde să dea 2.500 lei dacă trebuie. Dar sunt fanul drepturilor și libertăților, iar poliția face exces de zel în a ni le încălca, fiindcă așa au primit ordin și le place gustul. După cum citiți în articol, cică l-au amendat pe Marci pe baza unor imagini, în urma unei sesizări la 112. Pe bune? Dar cum au primit imaginile, prin Whastapp? Sau a venit agentul la restaurant şi a zis „ia arătaţi-mi pe telefon”? Denunțătorul sigur nu era dintre ospătari, căci își pierdeau clienții, banii și slujbele (nemaipunând că nici ei nu purtau măști). Probabil vreun agarici care o freca și el anonim pe la o masă ca să vadă ce mai face dom’ deputat, i-a tras o poză discret și apoi a apelat vitriolat la 112 după ce și-a sunat mai întâi șeful cu întrebarea „îl ardem sau nu”? După feţe, se pare că cei vizați se cam prinseseră că sunt filați, dar au lăsat-o așa.

Acum, pe de altă parte, nici cu Ciolacu nu mi-e rușine. Eu mi-aș fi pus avocatul a doua zi să conteste procesul verbal şi să ridice excepția de neconstituționalitate a Legii nr. 55/2020. Sau, dacă aș fi fost un ciolac vero, aș fi băgat imediat un proiect de modificare a legii stării de alertă ca să interzic prelungirile de stări fără încuviințarea Parlamentului şi să le arăt orbanilor cine e PSD-ul. Dar individul nu este vero, ci e doar un trepăduș sifonat. La fel și caricatura aia de PSD, o adunătură de abonați la un grup pe WhatsApp care votează cum li se dă mesajul în fiecare dimineaţă.

Deci a luat Ciolacu o amendă ilegală (în cuantum maxim!) și se grăbește să o plătească ca papagalul. Sanki, să dea exemplu de civism. Haida de, prostea! Deci tu cazi victimă sistemului wernerian pe care l-ai votat cu două mâini și nu ai nicio străbatere că ar trebui să schimbi ceva? Dar ce-ar trebui, să te ia cu duba albă de acasă ca să pricepi ceva? Dacă ăsta e liderul opoziției, e clar ce a înțeles el din rostul drepturilor fundamentale la a căror năruire a pus umărul de 8 luni încoace, ce fel de „opoziție” conduce, cine este șeful lui (ăla „prudent” din poza de mai sus) și unde vom ajunge. De fapt, unde am ajuns deja.

2 thoughts on “Cu mască și fără mască

  1. Eh, atâta a putut și el în calitate de lider al opoziției: să ia amenda maximă pe legea pe care el însuși a votat-o.

   https://dexonline.ro/definitie/Ciolac

   Dar ce mă mai mir, Orban nu și-a furat-o și el în primăvară pe același sistem? Votat lege imbecilă, băut șpriț cu „pretinii”, denunț anonim-semnat la poliție și pac! amendă.

   https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/politia-i-a-amendat-pe-toti-ministrii-din-fotografia-de-la-aniversarea-lui-ludovic-orban-1315658

   Asta demonstrează că Ciolacu și Orban sunt pe același calapod, deci au același șef „prudent”, căci cin’ s’aseamănă, s’adună. Face el, Jihaddis, schimb de mesaje acide cu Ciolacu prin presă, dar de fapt ăștia doi sunt pe felie bine de tot. Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *