renuntam la masti

Se va termina starea de alertă?

Celor care aţi fost deranjaţi de starea de alertă, s-ar putea ca sfântul Nicolae să ne aducă anul acesta o surpriză:
https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000402093&id_inst=2

În paralel cu neconstituţionalitatea Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea pandemiei, cerută în cadrul unor plângeri contravenționale și aflată deja pe rolul CCR dar cu termen la sfântu’ aşteaptă (dosar nr. 1912D/2021 aflat în faza de raport), am cerut suspendarea HG nr. 349/2020 privind instituirea veşnicei stări de alertă şi a HG nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă până la 8.12. Cei de la Curtea de Apel s-au mişcat foarte repede şi au dat termen pe 6.12, deci cu două zile înainte să expire actuala hotărâre de guvern. Ceea ce este foarte bine, căci dacă îmi dădeau termen după 8.12, guvernul apuca să dea o nouă HG de prelungire şi acţiunea mea rămânea fără obiect. Dacă, din întâmplare (aici intră şi voia Domnului), judecătorul dispune pe 6.12 suspendarea actelor emise de guvern, toată starea de alertă din România va înceta INSTANT !

Văd că nu am nimerit tot la judecătorul care a anulat trei HG-uri de prelungire a stării de alertă, dar poate nici ăsta de acum nu e prea fericit de restricţiile actuale şi aşteaptă un prilej bun să dea cu ele de pământ. Plus că trendul infectărilor e puternic descrescător, deci pare că vântul ne suflă în pânze. Ar fi demenţial să fie admisă acţiunea şi să cadă pe scări toată starea de alertă, căci hotărârea primei instanţe este executorie şi chiar dacă ÎCCJ-ul se va replia şi va executa ordinul de anulare a hotărârii primei instanţe (CAB), va fi iar o perioadă de gol în care ne vom putea mişca liber, cum a fost anul trecut între 15-18 mai.

Ca o paranteză, Guvernul României nu s-a obosit să-mi dea nici măcar o confirmare de primire la plângerea prealabilă. Ori că încă mai râd în hohote de acțiunea mea, ori că era lumina stinsă pe acolo, ori că în mod intenţionat au încercat să pună bețe în roate procedurii administrative prealabile… rămâne de văzut.

2 thoughts on “Se va termina starea de alertă?

  1. Actualizare:

   Acţiunea a fost respinsă ca inadmisibilă de un judecător fricos (înregimentat în sistemul securist, cu ordin de serviciu) pe motiv că actele normative emise în legătură cu epidemiile sunt exceptate de la suspendare. Am făcut recurs la ICCJ arătând că în România nu a fost declarată vreodată epidemie în contextul Legii nr. 136/2020 (cea a carantinării), deci actul normativ este susceptibil de suspendare: nu a fost publicată în M. Of. hotărârea de certificare a pandemiei declarată de OMS la 11.3.2020 (hot. nr. 36/2020 a CNSU) şi nici nu a fost adoptat vreun ordin de ministru al sănătăţii care să declare epidemie la nivel naţional.

   Pe de altă parte, zilele trecute mi-a devenit evident că ICCJ a fost grav penetrată de securiştii în robe cu ordinul să caseze tot ce vine dinspre curţile de apel care ar putea răsturna pandemia: au casat excelenta hotărâre pronunţată de judecătorul Amer Jabre de la CAB (care constatase inexistenţa hotărârii CNSU nr. 36/2020 de certificare a pandemiei, dosar nr. 2516/2/2021, judecător care în alt dosar a anulat şi 3 HG-uri de prelungire a stării de alertă din vara 2021, dosar 4764/2/2021) pe motiv că fusese ilegal constituit completul de judecată şi au retrimis cauza spre rejudecare. Asta după o amânare, ca să fie tragerea de timp completă. Evident că pe fond nu puteau răsturna verdictul pentru că era brici motivată, aşa că au dat-o cotită pe procedură, ca să o tărăgăneze până la anul în vară. Poate în rejudecare pică dosarul la un judecător cu epoleţi care va da regulamentar cu el de pământ sau, chiar dacă este alocat la un judecător independent care va face dreptate pe bune, altele vor fi circumstanţele şi nu va mai fi relevantă pandemia, ci QR-izarea tuturor oamenilor.

   Dosar fond CAB: http://portal.just.ro/2/SitePages/dosar.aspx?id_inst=2&id_dosar=200000000394552&fbclid=IwAR1Fmsf-NhWOAFeWmAdTL8tnrhtpp60DF2Y7i_O5t4AdZLl8jBEsRYcam8E

   Dosar recurs ICCJ: https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=200000000394552

   Pe acelaşi sistem mai zac nişte dosare prin ICCJ în procedura de filtrare, deci nu-mi pun problema că voi câştiga vreodată ceva la ICCJ. Dar mi-am făcut datoria faţă de semeni şi faţă de Dumnezeu, fiindcă mi-a fost dat talantul cunoaşterii legilor: l-am lucrat spre folosul semenilor. În felul ăsta, nu voi fi întrebat spre osândire: „dar tu ce-ai făcut cu ceea ce ţi-am dat Eu?”. Să fie întrebaţi judecătorii care dau hotărâri strâmbe la ordin: „tu de ce ai judecat strâmb, când trebuia să fii independent şi să judeci numai potrivit legii şi conştiinţei?”! Să ia aminte judecătorii, căci prin fapta lor pun umărul la înfiriparea noii tiranii, acest prunc diabolic care a ucis deja mii de oameni în România; şi mâinile lor sunt deja mânjite cu sânge. Să ia aminte, căci grea le va fi osânda când vor fi judecaţi la rândul lor.

   De acum încolo numai pronia divină ne va salva de ceea ce ni se plănuieşte. Cine a citit cartea Jurnalul fericirii (păr. Nicolae Steinhardt) să ia aminte şi să vadă care din cele trei căi de scăpare din universul concentraţionar i se potriveşte şi să o urmeze. Evident, credinţa este o patra şi cea mai bună, dar nu toţi o au.

   https://blogcartiortodoxe.wordpress.com/trei-solutii-3/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *