Putin este noul „coronavirus”

La fix doi ani după ce am scris despre înfiriparea totalitarismului mondial plecând de la pretextul sanitar – pandemia de SarsCov 2 – scriu un nou articol în care avertizez despre instaurarea totalitarismului pe baza unui nou pretext: războiul.

Ceea ce vedem despre Ucraina zilele acestea la tv, auzim la radio şi se publică în ziare este teatru. Teatru de război, e adevărat, dar tot teatru. Scamatorie. Se fâlfâie cu mâna dreaptă o cârpă în ochii publicului iar cu stânga se ascunde adevărul pe la spate.

În ultimii doi ani am avut ocazia să vedem din plin cum lucrează mass-media pentru a croi o naraţiune. Din ianuarie 2020 am fost intoxicaţi continuu cu ştiri despre infecţii şi decese la nivel local şi global, care să justifice abrogarea regimurilor democratice mascată sub diverse măsuri necesare (legi de protecţie pentru guvernanţi şi big-pharma, achiziţii pe repede-înainte, abolirea de facto a drepturilor cetăţenilor, obligativităţi şi condiţionări sanitare aberante, uciderea oamenilor etc.). În ultimele două luni vedem repetarea aceluiaşi tipar (pattern) cu o nouă naraţiune care înlocuieşte coronavirusul: începerea războiului. Magicienii ştirilor au aruncat covidul pe jos şi scot din joben un alt bau-bau: acum nu mai există ştire fără Putin şi ce-a zis Biden despre el. Putin este noul coronavirus al ştirilor.

„Pandemia” pe care a declanşat-o Putin urmează aceleaşi tipare mediatice pe care a parcurs-o cea de covid: spaima băgată în oasele oamenilor, frica de sărăcie şi de iminenţa unei morţi de care nu poţi scăpa, necesitatea de a-ţi face provizii ca să scapi. Bine, e un fel de a zice că a declanşat-o rusul, mai corect ar fi să zicem că au declanşat-o trusturile de presă occidentale care au o nouă misiune: să promoveze agenda războiului. Rusul a fost doar înghiontit insistent în coastă de extinderea avidă a NATO peste limitele iniţiale şi a reacţionat mai alergic decât până acum. Restul… este doar casus beli.

Ce urmează? Păi ce a fost deja, dar mai rău. În ultimele 3 decenii au mai fost conflicte locale, unele chiar mai nasoale decât ceea ce vedem acum în Ucraina dar nu au produs efectele care au fost deja produse (căderea burselor, explozia preţului resurselor cu 40% într-o singură zi). De ex. spargerea Siriei şi înfiinţarea Statului Islamic de către ISIS a avut o acoperire media infimă comparat cu ceea ce vedem acum; cu excepţia crizei umanitare, efectele economice au fost aproape inexistente. Insistenţa cu care se strigă de două luni încoace „războiul, războiul” de către marile trusturi media americane, cu mult înainte să mişte ruşii vreun soldat, mă determină să afirm că se vrea ca acest conflict local să fie amplificat şi exportat pe mapamond sub forma unui război mondial. Cum a fost şi cu pandemia.

De ce zic că războiul va fi ca o pandemie? Pentru că din nou statele lumii vor lua măsuri similare între ele, la fel de idioate şi inutile, de data asta împotriva războiului. Aşa cum în timpul pandemiei din 2020-2021 am asistat la lock-down-uri din motive sanitare, e drept cu temporizări diferite în funcţie de valul infectărilor, la fel acum în timpul noii pandemii de război vom avea LEGEA MARŢIALĂ în mai toate ţările. Nu contează că nu-i război pe teritoriul Angliei sau în SUA, ei vor declara lege marţială, căci sunt membri NATO şi acum sunt pe picior de război. Nu contează că nu va fi război în Australia, vor instaura şi ăia o lege marţială, căci sunt şoimii patriei globale şi ai noului reset. Mai târziu, vor zbura rachete şi peste ţările mai îndepărtate de Ucraina şi se va justifica terorizarea cetăţenilor cu măsuri de „protecţie”.

Chiar mă întreb dacă să mai continui acţiunea în instanţă pentru anularea stării de alertă din România. După multă vreme de aşteptare de la depunerea acţiunii, m-a citat într-un final Curtea de Apel să le dau o taxă judiciară de 250 lei pentru anularea HG-urilor aferente stării de alertă, dar mai că aş lăsa-o baltă. Pe cine mai interesează pandemia azi? Îmi vine acum să râd de mine însumi că am fost atât de naiv să încerc înlăturarea aberaţiilor guvernării covidiste; mă uit patetic şi la iniţiativa tardivă a avocatului Piperea de a solidariza lumea pentru o acţiune colectivă împotriva guvernanţilor care să constate abuzurile din perioada stării de alertă. După doi ani de stare de alertă? O vor sista guvernanţii singuri şi o vor înlocui curând cu alta mai vero, căci vin oportunităţi noi la orizont mult mai grase. Vă daţi seama ce de bani se vor face când vor pune industria pe picior de război, cu firmele de casă ale sticleţilor deştepţi? Şi ce faraon de faraon va deveni preşedintele, cum îşi va trage el puteri supreme pe durata stării de asediu în calitate de şef al CSAT-ului… iar se va legifera şi guverna cu ordonanţe militare! Pe fundalul noii poveşti de groază care se anunţă la orizont, coronavirusul va fi un vis frumos.

Nu aş vrea să închei pesimist acest articol. Deşi cine a stat ascuns sub pat în timpul pandemiei, acum se va muta în pivniţă. Iar cine s-a descurcat cu pandemia, va dribla şi noua stare de război. Ce aş vrea să zic pe un ton optimist: se pare că România a fost deja cumpărată bucată cu bucată de se-ştie-cine şi va fi ţară de refugiu când se va ajunge la bau-bau mondial pe bune. Adică vom fi ocoliţi când rachetele când vor începe să zboare peste mări şi peste ţări. Nu din cauză că avem noi marele scut de la Deveselu care, apropos, e pistol cu apă dacă ar fi să pice o ploaie de rachete. Ci pentru că se va negocia în secret la nivelul cel mai înalt ca teritoriul nostru să fie lăsat în pace fiindcă unii au treabă pe aici şi nu trebuie deranjaţi. „Şefii la lume”, cum ar zice Dana Budeanu. Ceea ce părea nasol până acum pentru România (pierderea suveranităţii), într-o perspectivă mai largă s-ar putea să fie salvator. Poate că pronia divină a ales pentru noi să fim pedepsiţi prin acapararea bogăţiilor naturale de către străini (cereale, petrol, gaze, metale preţioase, potenţial energetic etc.) pentru păcatul de a fi hoţi şi trădători. Dar prin ceea ce ne pedepseşte, Dumnezeu ne şi fereşte de ce este mai rău şi stă să vină peste lume. Împlinirea profeţiei părintelui Arsenie Boca pare mai aproape ca oricând, că mulţi din cei plecaţi afară vor vrea să se întoarcă acasă dar nu vor mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări. Vă daţi seama că se vor închide graniţele în momentul în care va fi război pe bune, nu va mai fi boieria de acum să intre şi să iasă cine vrea şi când vrea. Se va vedea încă o dată în timpul războiului că Maica Domnului şi sfinţii închisorilor ne ocrotesc de acolo, de sus, aşa cum s-a văzut când România era singura ţară verde pe harta sanitară a Europei. Deci, ca să închei cu un optimism sarcastic la adresa guvernanţilor atei, vestea bună pentru noi este că bisericile vor rămâne deschise !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.