Chinezoaica sau italianca?

Nu e vorba despre femei, deşi aşa pare, ci despre motociclete. Am vândut japoneza (Kawasaki) şi era cât pe ce să-mi iau o chinezoaică. Asta până când mi-a ieşit o italiancă în cale şi a fost „game over”.

Memento mori

La mulți ani, băi românilor care ați scăpat de marele cutremur din 1977 ! Cu siguranță cei care l-ați trăit v-ați simțit renăscuți după ce s-a terminat și ați văzut că ați scăpat cu viață.

Getreidebrei

Stam într-o seară târziu la bucătărie să citesc și mi se face foame. Mă uit împrejur să văd ce e de mâncat. Să încerc niște vollkorn hafer flocken sau niște getreidebrei? A doua pare mai gustoasă, dar neapărat cu soja drink ungesusst.

Un semnal de alarmă: întunecarea

Înainte să ne plonjăm vijelios în milioanele de mărunţişuri şi de griji care trebuie rezolvate în 2024, care ne vor ţine mintea legată de cotidian, hai să facem o retrospectivă a ultimelor 3 decenii, cu referire la mediul de viaţă. S-au schimbat o grămadă. Din păcate prea puţine în bine, ci mai multe în rău.

Să facem un pic de curățenie

Duminică 30 iulie 2023 am participat la un marș al Frăției Ortodoxe împreună cu un sobor de preoți, derulat fix pe urmele curcubeilor care au defilat în ziua precedentă în centrul capitalei. Rugăciuni, cântări, agheasmă, tot tacâmul de curățare a mizeriei spirituale lăsate în urmă de dezmățul din ziua precedentă.

Ninjaaa!

Mi-am măritat motocicleta şi m-am pricopsit iarăşi cu o Ninja. Asta este mai frumoasă şi mai năbădăioasă decât Hayabusa: ZX-14R.