Mi-am băgat mortul în casă

Da, știu, nu trebuia să cedez, e nasol: a venit vacanța, copii au învățat bine în timpul școlii, hai, le-am luat PS4. Băi, nene, e drog, stau ăștia cu ochii lipiți de ecran mai ceva ca autiștii. Cu orele.

Așa că după vreo două zile de libertate, am pus piciorul in prag: maxim o oră de căciulă pe zi. Dar au găsit ei un glitch: în timp ce se se joacă unul, ceilalți se uită de pe margine si se dau cu părerea. Cam cum sunt moșii cu șahul in Cișmigiu. Ia-o la stânga, trage în ăla din dreapta, ascunde-te după baraca aia etc. Deci tot ies trei ore lejereanu pe zi.

Până la urmă am pus iar piciorul în prag: stop joc, hai afară din casă, LA JOACĂ ! Păi unde? Nu mă interesează, caramba afară şi găsiți voi ceva. Fotbal, baschet, badminton, ping-pong, orice. Numai să nu vă mai văd închiși toată ziua prin casă ca șoarecii în siloz. De ce nu vă sunați colegii / colegele de școală cu care erați toată ziua pe maidan în timpul școlii? Mmmbiineee, să-i sunăm…

Și se întorc la mine plouați după vreo 10 minute. N-avem cu cine ieși afară. Păi de ce? Păi stau toți călare pe PS-uri, Xbox-uri, telefoane, nu vrea nimeni să iasă afară. Dacă intrăm acum iar pe aplicații, îi găsim cam pe toți on-line.

Nasol. Nasol rău pentru ei. Vai-ș-amar de ea de socializare ce au tinerii de azi cu internetul la degetul mic ! De ce să te mai julești pe maidan în genunchi jucând fotbal, cand ai FIFA 19? De ce să mai te învineţeşti în coate sau să-ți faci cucuie când ai NBA 2k18? De ce să le mai faci fetelor cu ochiul când te poți golăni grav cu GTA 5? Ce să mai comentez, poza din titlu face cât o mie de cuvinte.

One thought on “Mi-am băgat mortul în casă

  1. Parintii se plang ca le stau copiii cu ochii in telefon, tableta, tv, etc, dar ei sunt cei care cumpara toate astea. Apoi merg la scoala si cer profesorilor sa le ia copiilor telefoanele; adica sa faca profesorii ce nu pot ei, parintii.
    Care e solutia? Parintii sunt cei care impun un program copiilor. Sa le dea „ecran” cu portia. Dar si ei, parintii, trebuie sa fie un model in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *