Diversitate, egalitate, imbecilitate

Vă mai amintiți de Revoluția Franceză? Hai, aia cu căderea Bastiliei, 1789… Aia urmată fix 200 de ani mai târziu de alte revoluții. V-ați prins. Atunci s-a lansat la apă sloganul „libertate, egalitate, fraternitate”. Nesfânta treime a celor însetați de sânge regesc, care au sfârșit prin a se mânca și între ei, frățește.

De vreo 2 decenii încoace se observă apariția unor unor noi slogane, semn că o nouă ideologie se coace, deci o nouă revoluție și un nou regim sunt pe țeavă. Diversity. Gender equality. Toleranță. Nu mai poti tu profesor să le spui copiilor la școală că sunt proști, trebuie să le dai tuturor premii la sfârșit de an școlar, astfel încât ăia care au frecat menta să nu fie „lezați emoțional”. Auzi, să fii putoare și să nu o poți afla din gura profesorului, ci dimpotrivă – să iei o mențiune pentru asta la festivitatea de premiere! La marile licee se creează locuri speciale pe care să candideze țiganii (2 locuri / profil); de ce? Cu ce sunt ăștia defavorizați? Îi ține cineva să nu învețe carte și să se bată cot la cot cu ceilalți candidați „albi” la admitere? Aaa… n-au șanse egale cu ceilalți să învețe, sunt defavorizați, căci provin adesea din familii paupere sau dezorganizate, unde învățătura e considerată un sacrilegiu. Și, asta schimbă cu ceva datele problemei, nu tot proști rămân, cel puțin în comparație cu ceilalți care au învățat pe rupte și au băgat meditații grupa mare? Ce te faci cu astfel de proști pe care-i admiți artificial pe locurile speciale, de exemplu în Liceul Gheorghe Lazăr sau în Colegiul Iosif Sava? Cum se vor integra ei într-o clasă de copii capabili și cu posibilități? Dacă admiterea n-au fost în stare s-o dea pe bune, cum vor rezista ei 4 ani? V-o zic eu, nu vor rezista. Experiența anilor în care se intra doar cu media anilor de studii (și un simulacru de examen de capacitate) a arătat că acei copii care veneau din provincie în capitală cu notele umflate artificial, nu rezistau la marile licee bucureștene, ci se retrăgeau la licee mai slabe. Cunosc cazuri. În fine, că tot am zis de țigani, din fericire au mai mult scaun la cap decât guvernanții și corectează ei aberațiile guvernamentale: nu candidează niciunul pe locurile speciale. Nu mai amintesc că oricum există discriminare: bulgarii de ce nu au locuri speciale? Sau ungurii, sașii, secuii ori lipovenii? Pe ce criteriu a hotărât un lache din M.Ed.C. să înființeze locuri doar pentru o etnie, nu și pentru celelalte? Asta nu e discriminare?

Ca să concluzionez, prostia e pusă în sfeșnic să lumineze tuturor. Vă mai amintiți ce regim dictatorial s-a instaurat la sfârșitul deceniului 5 al veacului trecut folosindu-se de proști și de leneși? Exact… Planeta întreagă este împinsă spre un regim global stângist, deși asta face să reînvie extrema dreaptă. BLM-ul nu e o întâmplare, ci este o modalitate de a le da apă la moară proștilor și putorilor. Ultimii mohicani se zbat să reziste. Donald Trump pedaleza în campania electorală pe „white power”. Tataie Bernie Ecclestone ne-a arătat recent că el încă mai are ouă, afirmând cu curaj la ditamai CNN-ul că negrii sunt mai rasiști decât albii (din păcate mocofanul a zis că nu are exemple concrete ci că a observat acest lucru din experiența de viață, deci toți i-au sărit la gât să-l linșeze mediatic că face afirmații fără acoperire; era suficient să amintească de exodul albilor ai căror strămoși au construit Africa de Sud, un stat până mai deunăzi prosper, azi într-o stare avansată de degradare din cauza unui președinte scelerat care a proclamat spolierea albilor si chiar moartea lor; asta cum se numește?). Și alții.

Între timp, marile companii se aliniază ideologic la noua ordine mondială precum odinioară șoimii patriei în careu când trebuia să vină toa’șul și toa’șa în vizită oficială de lucru. Azi, episodul L’Oreal: cică vor renunța la cuvintele „alb” și „iluminare”, ca să nu se simtă o anumită rasă de oameni discriminată. E clar care: negrii. Ăștia măcăie pe la toate colțurile si cu toate ocaziile, galbenii au lăsat-o moartă. Chiar mă întreb cât va mai dura pana să facă Procter & Gamble o mutare similară și să scoată o nouă pastă Colgate, de data asta pentru înnegrirea dinților. Ca să fim corecți politic. Oare negrii o vor cumpăra? Sau de îngălbenire a dinților, pentru piața chineză. Sau de maronire a lor, pentru versiunea indiană. Deși, pentru ultima variantă, e de ajuns să fii politician și să mănânci diverse treburi cu polonicul…

Nu vă seamănă treaba asta a cenzurării cuvintelor incorecte politic cu lumea distopică din nuvela 1984 a lui George Orwell? Izbitor. Acolo era un minister al comunicării, care inventa chiar cuvinte. Un fel de Grup de Comunicare Strategică de la noi, care în timpul stării de urgență a închis paginile de internet nealiniate liniei oficiale.

Să fim înțeleși: coronavirusul cov-id 19 există și face oareș’ce daune, dar pandemia e din pix. Dacă era să fie o pandemie vero, săream deja de 50 de miloane de morți în primele două luni ale anului. La cei 7 miliarde câți suntem acum, dacă am fi egalat cazuistica din 1919-1920 și tot ar fo fost subțire de tot. Dar nici măcar nu ne-am apropiat, la nivel global s-au declarat cca. 500.000 de victime în primele 6 luni ale anului, iar creșterea a devenit liniară, nu nai este exponențială, deci până la sfârșitul anului nu vom reuși să egalăm măcar numărul de victime TBC din 2018 (1,5 mil.). Pandemia asta a fost un test de funcționare a ceva nou și aflat în pregătire, a cărui ideologie a fost deja lansată la apă de două decenii. Le-a cam reușit: au stăpânit mulțimile prin frică și au închis planeta întreagă timp de câteva luni. Să vedem când se va instaura plenar noul regim totalitar, e o chestiune de iminență. Au deja cam toate mijloacele de control al mulțimilor.

Să închei într-o notă de miștocăreală, fiindcă subiectul nu merită mai mult: recent, un alt șoim al patriei dornic să-i cânte și el osanale noului regim, HBO, a reintrodus în grilă filmul „Pe aripile vântului” (probabil in urma reacției vehemente a clienților albi care au amenințat cu deconectarea), dar cu o notă în avans că situațiile din film nu respectă realitatea, ci că – ruşinică! – sclavia și vânzarea sclavilor negri au fost fenomene reale și regretabile. Păi să vedem cum vor gestiona seria Terminator, mai ales partea 2 unde namila dă să-l killerească pe negrul informatician. Pe lângă avertismentul că filmul înfățișează scene care ne pot afecta emoţional pentru că discriminează și #BLMcontează, eu zic să-l punem pe Schwarzenegger să dea o declarație în care să spună că-i pare rău că e alb, că-și cere scuze negrilor pentru asta și că dacă terminatorul era negru, cu siguranță ar fi fost mai puternic ! La fel cu Stallone, care-l bate măr de două ori pe Wesley Snipes în filmul The Demolition Man și care se pare că nu a înțeles de ce și-a luat primii 50 de ani de condamnare: fiindcă a arestat abuziv un negru! Să dea, nene, o declarație că e de acord să se filmeze o continuare a filmului, în care să fie condamnat din nou la „mititica criogenică” pentru hăcuirea personajului principal. Nu mai zic de seria Predator, unde toți negrii prezenți în film sunt hăcuiți si scapă doar un alb (ah, acolo există deja partea a 2-a unde singurul supraviețuitor e un negru – Danny Glover, un tip foarte simpatic, deci e bine).

I rest my case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *