Formula 1 a tâmpirii în masă

În urmă cu vreo 20 ani eram pasionat de baschet. M-am lăsat de urmărit meciurile din NBA după ce s-a retras M.J. Eram pasionat şi de Formula 1. Până s-a dat Senna cu capul de perete, apoi Schumi pe schiuri direct în comă. După acceea, n-a mai fost nimic de văzut, doar chestii anoste. Fără titanii care dădeau măsura valorii, ceilalţi rămân plaţi.

Ieri (5 iulie), după două decenii, m-am uitat iar la Formula 1. Mi-a venit aşa o poftă să văd ce se mai întâmplă în 2020. Îmi aminteam cu melancolie de vremurile în care bărbaţii erau bărbaţi, ţigările erau ţigări, bătaia era bătaie, testosteronul era testosteron, motoarele erau motoare. De unde, taică, şoc şi groază, când am deschis televizorul, nimic din ce ştiam de pe vremuri nu mai era acolo. Mă simţeam ca John Spartan (Stallone) în filmul The Demolition Man, trezit din criogenizare după 50 de ani într-o lume total diferită de cea pe care o ştia, mult mai pomădată şi mai civilizată faţă de cea brutală căreia îi fusese contemporan, dar de fapt fleşcăită până la idioţenie. Aşa mă simţeam şi eu urmărind F1 ieri, parcă eram picat din altă lume. Auzisem pe cineva în urmă cu vreo 5 ani că ăia îşi castraseră motoarele de la 3.000 cmc până pe la 1.600 cmc, cică #ecologie. Dar, băi nene, ăia nu şi-au castrat doar motoarele, ci şi neuronii şi bilele.

În primul rând, ceea ce am văzut era ceva proaspăt „reloaded după pandemie”. Adică şi în F1 fusese o lungă pauză iar Marele Premiu al Austriei era prima cursă în care nimeni nu prea ştia ce să facă şi cum să procedeze cu distanţarea asta socială. Piloţii au lăsat maşinile pe circuit, cei ajunşi pe podium au fost doar la figurat pe podium pentru că nu s-a mai văzut tradiţionala baie cu şampanie, ci au dat pe rând doar un interviu în picioare, pe pistă, cu pampers-ul pe mufă, de la un microfon pus la 3 metri distanţă de reporter. Gâfâiau piloţii ăia de oboseală şi de obstrucţie respiratorie de nu se înţelegea nimic din ce spuneau, se chinuiau să mormăie ceva într-o engleză pe care abia puteai s-o distingi, apoi s-au cărat ca pocăiţii acasă. Fără petrecere, fără majorete.

Ceva mai anost, mai fleşcăit şi mai corect politic nu mi-a fost dat să văd. Mi s-a făcut greaţă. Şi-au pierdut cu toţii bărbăţia. Vreo 10 maşini n-au reuşit să termine cursa din diverse motive tehnice, deci maşinile sunt praf. Zburau roţile în toate direcţiile, anvelopele sunt şi ele vai-ş-amar. Până intrau şi ieşeau din maşină scoteau la piese de siguranţă pentru susţinerea corpului de zici că demontau caroseria. Piloţii, varză şi ei, se tamponau ca beţivii. Dar nu asta m-a deranjat în mod special, căci până la urmă e chestie de gusturi şi sunt destui care încă apreciază sportul cu pricina.

Altceva m-a deranjat. Aşa cum spuneam mai demult într-o recenzie la un film din seria Terminator, au ajuns lgbt-iştidinoşii ăştia să se promoveze peste tot. Formula 1 Association a intrat şi ea în rândul şoimilor patriei care se grăbesc să se alinieze în careu la noua ideologie scursă pe ţeavă: lgbt, pandemie cu mască pe faţă în stradă, diversity, #blm etc. Hai, băi popo‘, pe bune, „we race as one” şi curcubeu pe safety car??? Până aici aţi fost promovaţi? Popo’ ai voştri să se mai uite la F1 de acum încolo. Pe lângă asta, mă enervează şi BeLeMe-ala asta promovată şi ea pe toate posturile în toate direcţiile. Tâmpiţii ăia de la Mercedes şi-au schimbat culoarea oficială în negru ca să fie în ton cu BLM. Lewis Hamilton, un pilot de mâna a treia pe vremea când Schumacher era încă treaz şi Montoya încă nu se pensionase, este acum mare pilot şi vârf de lance al negrilor. Nu am fost de acord cu uciderea prin sufocare a trepăduşului ăla de Floyd, s-a văzut că poliţistul ăla era scelerat (apropos, aţi observat că un poliţist chinez îi ţinea de şase?), dar nu înţeleg de ce negrii trebuie să fie promovaţi în mod special. Asiaticii sau indienii ce au? Dacă tot vă băgaţi picioarele în ei de albi (apropos, cine a inventat sportul unde vă daţi voi în maşini pe acolo, mai bine zis cine a inventat maşina, băi #BLM?), păi băgaţi-vi-le corect până la capăt. Să fie #diversity până la plăsele: albi, negri, chinezi, indieni, amerindieni, boşimani, zulu, eschimoşi etc. Altfel, îi daţi dreptate lui Bernie Ecclestone care spunea recent că negrii sunt mai rasişti decât albii. Prea vreţi să îngenuncheze toată lumea în faţa voastră şi să moară de dragul vostru, măi superiorilor care n-aţi inventat nimic niciodată! Hai să vă văd, enumeraţi 10 invenţii făcute de negri care au schimbat lumea. Aud?

Ah, veţi zice că Africa a fost ţinută cu forţa armelor în sclavie timp de secole şi de aceea n-aţi avut cum să faceţi invenţii. Ok… acum sunteţi liberi. Şi ce-aţi făcut? Aţi înlocuit vechiul apartheid din Africa de Sud cu un apartheid împotriva albilor şi v-aţi pus pe jecmănit şi pe jefuit. Aţi pus mâna pe arme în toate ţările alea subdezvoltate (Ghana, Botswana, Ciad, Zair, Mozambic etc.) şi v-aţi pus pe măcelărit între clanuri, prinzând la mijloc femei şi copii nevinovaţi. I-aţi înfometat pe proprii voştri conaţionali, i-aţi lipsit de apă şi de resurse. În Nigeria, a treia ţară din lume ca nivel de resurse petrolifere, v-aţi lăsat corupţi şi aţi dat petrolul pe doi lei americanilor. Cam de asta sunteţi în stare, băi – rasă superioară. O să vă cred că black lives matter atunci când n-o să vă mai împuşcaţi între voi ca chiorii prin Africa. Până atunci, ciocul mai mic cu BLM-ul vostru.

One thought on “Formula 1 a tâmpirii în masă

  1. Ati vazut ca au impuscat-o, recent, pe o alba care a strigat in fata lor All lives matter!
    Astia sunt la fel de rasisti si rai ca KKK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *