George, primul internet banking imbecil de la BCR

Trebuia să plătesc cuiva ceva, prin virament. Hai cu Gică că-i „inteligent”. Aiurea ! Puteam să-mi văd soldul, dar canci autorizare de plăți. Biiip, eroare 9024, aveți contul blocat, sunați la info BCR.

Și pune-te pe sunat, la ora 18:30 când mi s-a întâmplat pocinogul. Bineînțeles că momentan toți consultanții erau ocupați (cu Fbk-ul sau Tik-Tok-ul, depinde de vârstă) și trebuia să rămân la telefon pentru păstrarea priorității în preluarea apelului, dar după vreo 4 minute vox-ul lor a cedat nervos și mi-a închis automat telefonul în nas. Pe sistemul „mai lasă, băi fraiere, linia liberă și pentru alți fraieri care au apelat la serviciile BCR”!

Și hai, dacă ar fi fost prima oară, mai ziceam. Dar cred că era cam a treia oară într-un an în care marele sistem performant și „inteligent” ©BCR o dă în gard. Ba că e-token-ul s-a desincronizat (sună după cod de reinițializare), ba că mi-au blocat contul de vreo două ori (sună pentru deblocare), ba că, ba că, ba că.

Într-un final mi-am amintit că, data trecută, o operatoare drăguță a vrut să mă izbăvească de suferință (și de spume) și mi-a ciripit pontul că dacă navighez prin meniurile voxului ajung la opțiunea să-mi resetez eu singur contul si să mi-l deblochez, fără să mai apelez la un operator uman. Așa că hai cu butoneala, bâjbâie după opțiunea de deblocare, bagă CNP-ul, bagă userul numeric, bagă numărul de telefon de pe care sunam, bagă pe mama, bagă pe tata și, în fine, a mers. S-a deblocat Georgică și am putut să-mi fac viramentele în pace.

Atunci am realizat că sunt două variante:

  • varianta A: sistemul BCR e atât de varză, încât marii lor informaticieni s-au gândit că mai simplu e să îl lase așa si să pună pe vox niște opțiuni ca oamenii să-și deblocheze singuri conturile sau generatoarele de parole când li se întâmplă ca stelele să se alinieze nefast. Sau să apeleze la un consilier, dacă îi răspunde vreunul. Sau să se ducă în agenție pe timpul și nervii lui. Sau la morgă, dacă i-a cedat inima de nervi;
  • varianta B: un idiot sinistru de la BCR a proiectat sistemul informatic să ne blocheze periodic conturile și generatoarele de parole (e-token), ca să ne oblige să sunăm din când în când la ei și să ne milogim pe banii noștri să ni le deblocheze. Asta după ce le furnizăm un kil de coduri, pe care – dacă nu avem memorie de elefant – trebuie să le căutăm mai întâi printr-un vraf de foi acasă. Dacă le mai avem și pe alea.

Probabil este o formă de verificare a clienților, dacă mai sunt în viață și n-a dat Alzheimer-ul în ei. Ăștia de la BCR ori sunt precauți, ori sunt „prouști” [® Iohannis].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *