Apocalipsa covizilor

Ceață la mal, panică generală, covidu’ atacă din nou. Alien Ressurection 2 altoit cu Predator 3 și garnisit cu Armageddon 4. După o pauză de vară când cifrele erau șmecherite ca să pară mari, a venit toamna când cifrele sunt mai mari (cca. 3.000 teste pozitive / zi), dar de data asta pe bune. De fapt nu chiar pe bune, căci ele sunt MUUULT mai mari, dar nu avem teste suficiente ca să ne edificăm.

Eu personal, cunosc vreo 40-50 de cazuri cel puțin care au avut, dar nu s-au testat. Sunt convins că și voi cunoașteți cazuri, ba chiar poate v-ați și suspectat la un moment dat că ați luat virusul. Cam câți credeți că mai sunt așa? O grămadă. Și nu pot să-i condamn dintr-un motiv foarte simplu: fiindcă naziștii de la conducere au organizat sistemul medical într-o formă represivă, nimeni nu are chef să se trateze în halul ăla animalic în care se face acum. Nu-i vorbă, că acum nici să vrei nu prea mai poți obține tratament, dar trecem peste. Cum ziceam, nimeni nu are chef să-și dea viața peste cap fiindcă a luat o chestie peste care treci tușind și nici să-și atragă oprobriul public (vecini, colegi, prieteni, rude) dacă se află, deci vor trece mucles peste situație. Și bine fac. Fiindcă, regret s-o spun: mulți idioți s-au arătat în ultima vreme, mai ales dintre intelectuali. Le spun idioți, fiindcă în afară de mintea cu care judecă strâmb lucrurile drepte, nu au pic de compasiune pentru ceilalți, ci în numele dogmei izolării sar de fund în sus și cer obsesiv „izolare, izolare, izoletă, măști, plexiglas, dezinfectanți, videochat școlar”. Stați, măi proștilor, voi acasă izolaţi, faceți un serviciu umanității și decuplați-vă de la realitate dacă asta vă doriţi. Realitatea este că nici androidul de la Cotroceni, nici Harfeahat, nici Sigourney Weaver, nici Arnold Schwarzenegger și nici Bruce Willis nu vă pot garanta viața. Nimeni, niciodată. În permanență viața ne atârnă de un fir de păr. Dacă nu mă credeți, uitați-vă puțin mai atent în stânga și în dreapta când traversați pe trecerea de pietoni și veți înțelege ce spun. Așa că nici de covid nu va scăpa nimeni, chiar de și-ar cumpăra un clopot de sticlă, fiindcă la un moment dat tot va trebui să ia o gură de aer și una de pâine (cumpărată de la Kaufland).

Ce se întâmplă? Lumea se infectează galopant. Asta e bine. Ce-i rău? Că șobolanii care conduc România vor să ne bage iar în găuri, sperând că așa vor ține sub control răspândirea virusului. Poate pe mama lor s-o țină sub control, căci viroza n-au cum. N-ai cum. Cu pușcăria la domiciliu nu vindeci pe nimeni. Amâni doar. Ei bine, ăștia sunt disperați să amâne inevitabilul. În primăvara trecută pe motiv că nu erau pregătiți cu ATI-urile (nici acum nu sunt), iar acum toamna pe motiv că vor cu disperare alegeri. Vă amintiți cum gâfâia Iohannis după anticipate în februarie și ținea granițele larg deschise către viroza care se revărsa peste noi adusă de românii repatriați, prefăcându-se că nu vede ce-i afară? Cam la fel se preface și acum că moare de grija democraţiei și vrea alegeri. Iar românii cei „prudenți” îi vor vota lacheii cu credincioşie, neobservând că până acum le-au fost violate drepturile în mod repetat şi bestial.

Acum, nu e o problemă că virozele se înmulțesc, este ceva firesc. De fapt așa se și face imunizarea naturală, care e cea mai bună: iei viruși, iei microbi, iei bacili și te descurci cu ei. Tușești, behăi, te tăvălești nițel în chinuri, dar apoi te ridici și mergi mai departe cu viața. Așa a fost de când lumea până la inventarea vaccinelor, moment în care oamenii oamenii și-au schimbat optica. Dacă până atunci părinții își duceau copiii să se molipsească când se ducea vestea în sat că apărea vreun caz de pojar, scarlatină sau alte bube, ca să le rezolve în copilărie când e mult mai ușor decât la maturitate, acum toți fug în disperare de orice copil bolnav care face o boală a copilăriei, ca să nu se atingă de el; dar, în schimb, își injectează boala direct în sânge cu seringa, căci așa zice patriarhia OMS că e bine. OK, wise job, guys…

Revenim la creșterea numărului de cazuri: din punctul meu de vedere e de bine. Așa și trebuia să se întâmple, nimic nou sub soare. Ce-i nasol e că s-a pierdut momentul favorabil când trebuia să se fi infectat oamenii: vara, când sistemul imunitar era beton. Oamenii m-au condamnat când le spuneam: faceți boala cât mai repede, nu mai stați pe bară și nu mai puneți botul la „port mască să mă protejez„. Poate un prezervativ ar fi fost mai eficient la protecţie, dar nu merge purtat peste gură. Deci ne-au ținut retardații ăștia în izolare și au întârziat răspândirea bolii iar acum se răspândește virusul ca pârjolul. Însă vin frigul și umezeala specifice toamnei, când sistemul imunitar este slăbit la 50%. Și va veni iarna, când ziua se va scurta mai mult, deci nu vom mai avea expunere la soare pentru a secreta vitamina D atât de valoroasă pentru imunitate. Adică timing-ul este prost. Dacă era inevitabilă o infectare generalizată, de ce nu ați lăsat-o să fie vara, băi speriaților?

La schi, prima chestie pe care o înveți este cum să cazi fără să îți rupi picioarele. De ce să înveți chestia asta mai întâi? Pentru că este SIGUR că vei cădea. La fel cu pandemia, a fost sigur că vom cădea, că ne vom infecta în masă. Și cum s-au pregătit de cădere guwernauții? Nu s-au pregătit deloc, n-au înmulţit numărul de paturi pe ATI, nu au adus personal medical suplimentar (căci n-au de unde), ci s-au prefăcut că țin lucrurile sub control și ne-au spus că vom fi bine dacă vom sta cu mască chiar și în case. Deci vor cădea, dar cu noi cu tot. Iar acum pregătesc alte restricții în încercarea disperată de a nu cădea, inclusiv legat de pelerinajul la Sf. Parascheva (și, evident, cel de Sf. Dumitru). Hai sictir, fraierilor, boala tot se va înmulți în popor, indiferent câte botnițe ne veți pune și câte pelerinaje veți interzice. Fiindcă ghiciți ce: virusul este de 400 ori mai mic decât cele mai fine orificii ale măștilor (75 nanometri vs. 3 microni, asta dacă masca ar sta etanșă pe față) și oamenii vor circula oricât v-ați da voi cu curul de pământ să le-o interziceți.

Concluzia: nu vă mai îmbătați cu iluzia că statul știe el ce face. Nu știe ce face și nu poate face mai nimic. Suntem pe cont propriu, cam cum am fost întotdeauna, doar că nu ați realizat. Acum vă frisonează dușul rece, fiindcă ușor-ușor vă treziți la realitate: masca și izolarea au fost doar niște minciuni sfruntate, nişte harneli. Nu așa se combate un virus. Asta, dacă s-ar putea combate.

Fiindcă am realizat demult cele de mai sus, eu am vrut să rezolv cât mai repede cazul, dacă se putea încă de la sfârșitul primăverii. Le-am spus tuturor cunoscuților: care aveți niște covid, dați-mi și mie. Mi-a ieșit abia spre sfârșitul verii combinația. Deci pot să v-o spun din experiență: dacă stai bine cu sistemul imunitar, nu prea simți covidul. Aşa că să demontez şi cele două mantre (harneli) date obsesiv în presă:

  • purtăm măşti ca să-i protejăm pe cei bătrâni. Nu toţi bătrânii vor să fie protejaţi cu forţa şi în general oricum ei se descurcă bine. Maică-mea (64 ani), soacră-mea (66), socrul (67), bunica soţiei (87) s-au pus pe picioare după boală.
  • nu sunt paturi la ATI deci trebuie să amânăm cât mai mult infectarea în masă. Pe bune? Şi de ce trebuie să plătesc eu lipsa paturilor voastre? În martie ne-aţi tras pe bară 2 luni, abia ne-am revenit şi vreţi să ne trageţi iar pe bară. Ce-aţi făcut cu miliardul de euro fond de urgenţă primit de la UE în timpul pandemiei, de ce nu aţi umplut cu banii ăia ţara de spitale şi de paturi la ATI şi de medici (că tot ziceaţi #spitalenucatedrale la referendumul din 2018). Ce faceţi cu purcoiul ăla de 80 de miliarde cu care se lăuda bulibaşa de la Cotroceni că l-a obţinut (sanki, atât ni se dăduse în planul de repartizare pe UE) de nu plătiţi gras medicii ăia fugiţi în vest să vină înapoi? Puţin îmi pasă că nu sunt paturi la ATI, faceţi-le, nu mă obligaţi pe mine să cad în sărăcie stând acasă.

Închei într-o notă pamfletară: organizarea românească bate la fund organizarea nemțească și cea japoneză la un loc. Azi am avut înfățișare la o instanță de provincie. Băi, nene, ăștia nu respectă nicio măsură legată de pandemie: adună lumea buluc în stradă la ușile instanței, fiindcă nu sunt în stare să respecte orele fixate pentru dosare, țin ședințele în continuare tixite ca număr de dosare și amestecă dosarele civile cu cele penale. Fiindcă penalul ține în loc civilul, inclusiv când vine vorba de dosare luate cu prioritate în dezbatere (apropos, n-am înțeles niciodată de ce trebuie să se ia penalele peste rând: e o chestie mai vero să fii infractor? e procurorul mai important când apare pe ușă la 10:30 decât avocații civiliști care sunt de la 8:30 prezenți în sală?), stam noi ăștia care aveam dosarele programate la 12 și ne uitam unii la alții la 14 întrebându-ne cât vom mai aștepta. Lista de ședință din poza de mai jos este cea mai elocventă, este o bijuterie, este… apogeul combaterii pandemiei în România ! Eu zic să vă dezinfectați pe mâini înainte să atingeți această bijuterie, băi ciumaților care nu credeți în covid !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.