Să râdem cu (de) CNSSU

Orban fumand

De multe ori mă întreb: ăştia ne testează să vadă dacă suntem cretini sau ei chiar sunt cretini şi nu realizează?

Să luăm această mostră de „pogorământ” pe care Orban magnificul ne-a făcut-o: putem să dăm jos masca în spaţiile publice în unele cazuri, de exemplu dacă ne place să o ardem pe mahoarcă. Mă rog, chiar dacă nu este specificat în comunicat, mutatis mutandis cred că regula se aplică şi dacă mergi cu berea în mână, n-aş vede de ce să-i discrimineze pe alcoolicii anonimi în favoarea tabagiilor.

În fine, sunteţi din categoria celor care ţin partea CNSSU şi folosiţi masca inclusiv în casă, ori v-aţi prins deja despre ce-i vorba fără subtitrare? Să reluăm: avem o problemă globală cu o pandemie de covid-19, covid-20, covid-22, covid-25, cât o mai fi el să fie. Adică e vorba de un virusache cu o preferinţă maladivă pentru alveolele pulmonare, care se ia prin strănut, muci, flegme, tuşit, râgâit şi alte eşapamente non-euro pe care le scoatem în mod obişnuit. Şi vine Orbanu’ vieţii în fruntea găştii lui de iecsperţi cu diplome de bac vero, zicând i s-a făcut milă de cei care nu pot face jogging cu masca pe gură, fiindcă aparent n-au admisie suficientă de oxigen şi le dăunează sănătăţii. Şi de fumători. Ok, e bine cu sportivii, deşi mai dai câte un strănut sau tuşit când alergi, mai ales că vremea-i rece, dar e bine. Însă io-te că i se făcu milă şi de fumători, adică de ăia care prizează voluntar în medie cam 30-50 cuie / zi; ăstora le-a dat voie să fumeze pe lângă mască. Tare, nu? Tu, premier, să te dai de ceasul morţii cum le protejezi românilor plămânii de bau-bau şi tot tu să dai liber la cancer pe băţ. Asta da inteligenţă…

Deci, băieţi, puteţi servi liniştiţi porţia zilnică de cancer pulmonar, căci voi sunteţi d-ăia cuminţi care nu se înghesuie la ATI-uri când simt că li se strânge funia de par. Ba dimpotrivă, dacă vă zice medicul halt! şi dă să vă oprească pe secţie, voi fugiţi din spitale şi pufăiţi mai vârtos, deci ne bazăm pe voi: vă curăţaţi repede, nu îngreunaţi sistemul de sănătate şi nu vă înghesuiţi nici la pensii. Ăilalţi, crizaţii care vreţi aer curat ca să aveţi plămâni sănătoşi, să trăiţi mult şi să mâncaţi pensii nesimţite din buzunarul statului… ori treceţi la fumat ori puneţi-vă masca pe mufă şi serviţi o intoxicaţie de CO2, dacă v-a plăcut traiul la oraş.

Culmea e că mai acum câteva zile, inspirat de un meseriaş care fuma pe stradă cu masca lăsată sub barbă, mă gândeam că ar trebui să fac şi eu ceva asemănător fiindcă nu-mi place cu masca. Chiar dacă nu-s fumător, aş putea umbla cu o ţigară stinsă în colţul gurii şi cu masca lăsată la vale, ca să mă încadrez la „excepţie”. Nu ştiu acum dacă poliţiştii ieşiţi în razie vor veni lângă mine să vadă dacă mi-am aprins pe bune ţigara sau umblu cu cioara vopsită. Dar dacă merge treaba asta, cred că pot patenta şi lansa un nou pachet de echipament de protecţie pe piaţă: mască şi ţigară asortată. Eventual ţigară fake cu led portocaliu în vârf, ca să pară veridică şi să reziste la mai multe folosiri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.