Ooo, viaţaa meaa, ooo, inimaa meaa!

Vi-l mai amintiţi pe BĂSE‘ plângând? Hai, că n-a trecut aşa de mult timp, parcă mai ieri au trecut 16 ani, când pe 2.10.2004 Stolo’ se dădea lovit că pleacă din funcţia de consilier prezidenţial pe motiv de defecţiuni la sistemul de sănătate. Istoria se repetă, Orbi dă să plângă şi el, de durere la coraçon că trebuie să ne restrângă drepturile FUNDamentale. În realitate, pe toţi îi doare direct în CURazon de noi.

Ştirea pompoasă şi caraghios de gravă este că pandemia merge ca buldozerul înainte: facem într-o zi 10.000 de pozitivi cât altă dată în luni de zile [Păi ce v-aţi fi aşteptat proştilor, să meargă faza cu măştile şi distanţarea? Aşa credeaţi c-au rezolvat-o Coreea de Sud, Australia şi China?]. În consecinţă, p.m.-ul Orban (la ordinul primit de la şăfu’ Ioha) trebuie să închidă iar ţara şi asta-i provoacă dureri de inimă, fiindcă ţine foarte mult la drepturile noastre pe care iaaar trebuie să ni le restrângă.

Am şi eu câteva întrebări de meltean, înainte să lansez la apă excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 55/2020 privind starea de alertă (Băse, vezi, ţi-am adoptat limbajul marinăresc!):

  • Care-i faza cu închiderea magazinelor la ora 21 şi interdicţia de a circula noaptea după ora 23, ce legătură are cu virozele? Noaptea pândeşte covidul după copaci şi după maşinile parcate în stradă şi se aruncă pe trecători infectându-i bestial? Răspuns: aceeaşi legătură pe care o are sula cu prefectura.
  • Care-i faza cu închiderea pieţelor aflate în spaţii închise (unde îşi vindeau ţăranii produsele), dar păstrarea deschisă a hypermarket-urilor aflate tot în spaţii închise? Covidul de la ţară e mai necioplit şi se bagă în faţa gripelor de sezon ca să te el infecteze primul, în timp ce covidul de la Carrefour e mai finuţ, stă la rând şi te întreabă politicos dacă-l laşi să te infecteze, iar în caz că refuzi pleacă ruşinat? Asta pute de la o poştă a concurenţă neloială, lobby corporatist şi discriminare pe criteriu de origine socială. Eşti de la ţară şi vinzi la oraş? Marş acasă cu tine! Eşti de la partid şi ai srl-uri cu vânzare en-gros de legume+fructe? Eşti de-al nostru, frăţică: hai, cotizează la partid şi bagă-te în faţă cu produsele pe stand la Kaufland!

Mai sunt şi altele, dar n-are sens să vi le pun pe tapet, altfel mi-e că le stric surpriza de la CCR pe care urmează să le-o fac gunoierilor ăstora de la cârma ţării. Vă dau doar aşa, câteva spoilere uşoare:

  • Legea nr. 55/2020 nu prevede posibilitatea de a obliga oamenii să poarte măşti în exterior (doar în interior, cf. art. 13);
  • HG-urile de prelungire succesivă a stării de alertă nu sunt aprobate de Parlament, ceea ce înseamnă că Guvernul a primit atribuţia de a restrânge drepturile fundamentale pe termen nelimitat, prin omisiunea legislativă pe care a speculat-o Orban prima oară în iunie (UE, PSD+Ciolacu pentru „profesionalismul” vostru!!! ), cu consecinţa violării lunare a Constituţiei);
  • starea de alertă nu există în Constituţie ca să poată fi un temei al restrângerii drepturilor fundamentale;
  • legea stării de alertă este lipsită de precizie când indică situaţiile în care o persoană poate fi amendată deci poate fi aplicată arbitrariu de organele de ordine ş.a.m.d.

Până una-alta, lăsând la o parte caterinca, vă e clar că de Crăciun vom serba cu bisericile goale, da? Cum a fost de Învierea Domnului, aşa şi de Naşterea Lui. Să vedem ce părere o avea şi Sărbătoritul, mai ales că ateii (PNL-USR) pun de o coaliţie cu care să-i mâne turma spre un dezastru programat (prăpastia sărăciei şi a depresiilor nervoase). Dacă mai avem vreun pic de trecere în faţa Lui, poate le va încurca iar limbile şi-i va împrăştia, ca oarecând pe ăia cu turnul lui babel. Dacă nu… înseamnă că răutăţile noastre au întrecut măsura, că suntem lepădaţi ca nişte cârpe în drum şi că praful se va alege de noi.

One thought on “Ooo, viaţaa meaa, ooo, inimaa meaa!

  1. PS: ca o confirmare a argumentului privind lipsa din Legea 55/2020 a posibilităţii de a obliga oamenii să poarte măşti pe stradă este adoptarea ulterioră a OUG nr. 192/2020 prin care s-a strecurat şi şopârlica respectivă (deşi nu avea legătură cu obiectul de reglementare definit în expunerea de motive – reglementarea învăţământului on-line), că hai, poate nu observă lumea. Uite că unii mai citim M. Of.-urile şi observăm şopârlicile, deci le vom pune pe masa judecătorilor. Pe baza acestor scăpări ale guvernanţilor, să dărâmăm eşafodul pe care au suit deja democraţia şi libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *