#susţinSomalia

Oamenii mint mai des decât spun adevărul. Situaţia din Ucraina nu face excepţie şi, din păcate, oamenii nu observă că este folosită ca pretext ca să fie încolonaţi într-o nouă ideologie, post-pandemică. Mincinoasă şi aceasta, ca toate ideologiile.

Aţi văzut pe cineva în ultimii 10 ani îngrijorându-se pentru vreo ţară din Africa? Să luăm ca exemplu Somalia, una dintre cele mai sărace ţări africane, măcinată de un război civil alimentat cu arme americane. Toţi cunoaştem imaginile cu copii negri agonizând de foame şi de sete, cea cu fetiţa sudaneză câştigând chiar premiul Puliţăr. Ce face comunitatea internaţională, ce fac haştagii #ucraina în acest caz? Nimic. Dacă scormonesc netul, găsesc o grămadă de conflicte în ţările africane, adevărate dezastre umanitare în desfăşurare pe care nu le bagă nimeni în seamă. Nimeni nu se duce cu ajutoare umanitare prin Somalia sau Sudan, nimeni nu se înrolează acolo „ca să menţină pacea”. Ce dovedeşte asta? Că după circul cu pandemia se orchestrează un nou circ mediatic, de data aceasta pe spinarea poporului ucrainean măturat de un conflict militar, de către SUA şi UE şi Rusia şi China. Aceeaşi actori care au pus de o pandemie în 2019. Alooo, #BLM, nu primeşti şi tu nişte refugiaţi din Ucraina? Că de ai tăi văd că nu zici nimic! Aţi orbit în faţa necazurilor fraţilor din Somalia, Etiopia, Nigeria, Sudan, Botswana ş.a.

Între timp, mizeria din estul Europei iese la suprafaţă, mulţi dintre refugiaţii cărora le plângem de milă nu-s chiar muritori de foame ci emigranţi în toată regula, plecaţi cu prima ocazie (războiul) cu căţel şi purcel spre plaiuri vestice pentru un trai mai bun. Noi, românii, avem un talent special în a ne neglija semenii şi a muri de grija altora: ştiaţi că spitalele de stat dau la o parte pacienţii români ca să trateze cu prioritate ucrainieni?; ştiaţi că acele clinici private, la care noi românii plătim bani grei (+ CASS) când ne consultăm sau ne tratăm, s-au încolonat să ofere servicii gratuite ucrainienilor? Spuneţi voi ultima oară când s-a întâmplat aşa ceva cu nişte săraci mioritici? Niciodată. Ai bani, intri la privat, nu ai, mori gratuit la stat. Faptul a ieşit la iveală când patronul uneia dintre clinicile încolonate cu forţa în ideologia salvării ucrainienilor a declarat public că nu mai dă servicii gratuite la „refugiaţi” fiindcă nu-s chiar aşa săraci cum ni se spune, ci toţi vin cu bemveuri şi merţane. Iar ca să-şi dreagă imaginea publică şifonată şi să justifice schimbarea de macaz (eventual să o combată pe Dana Budeanu, care le bătea obrazul tuturor ăstora pe tema discrimănării că ne-au făcut refugiaţi în propria ţară), s-au grăbit să anunţe că dau servicii gratuite pauperilor români. Aha, deci puteaţi…!

Să o citez pe sus-numita: marş !

2 comentarii

  1. Am feed-back şi de la persoane fizice că şi-au luat-o destul de nasol pe plan individual, în toată campania asta de ajutorare a „refugiaţilor” în care s-au implicat. Oameni care nu şi-au deschis niciodată uşa unui sărac român ca să-l găzduiască o noapte, acum s-au trezit să-şi deschidă larg casele şi pensiunile pentru ucrainieni, ca să fie şi ei la modă că ajută refugiaţi. Iar ăia şi-au bătut joc de gazde. Ce-aş mai putea zice, decât „bine le-au făcut”. Istoria care nu se învaţă se repetă. Voi nu ştiaţi că minoritatea românească nu avea voie să vorbească româneşte în Ucraina? Asta nu vă zicea nimic despre „refugiaţi”, că trebuia trataţi cu maximă prudenţă? Nu zic să nu le dăm de mâncare ori să-i luăm la goană cu puşca. Dar nu-i băgaţi până în patul propriu, fraţilor. Chiar aşa uşor vă lăsaţi spălaţi pe creier, „influencerilor”, chiar aşa de lipsiţi de instinctul de conservare şi de demnitate în faţa istoriei recente sunteţi? Dacă refugiaţii stăteau o vreme încartiruiţi la corturi încălzite şi mâncau conserve ce aveau? Măcar până erau toţi identificaţi şi triaţi epidemiologic, nu mai zic de aflarea cazierului din ţara natală. Las’ că nici ţiganii noştrii nu au fost cazaţi la lux prin ţările care i-au primit, dacă vă temeaţi cumva de discriminare.

  2. Tocmai s-a aflat că o femeie s-a dat drept refugiată pentru a primi mâncare și rechizite. S-a aflat că era o româncă săracă, motiv pentru care haștag-ul #solidaritate nu i se aplică și a fost săltată de miliție pentru fals, „prejudiciul” fiind de 1.000 lei.
    Deci suntem solidari cu unii străini, mulți aflați în tranzit cu mașini bengoase, iar cu ai noștri suntem ciumă. Să dau link către cineva care se enervează mai cu talent decât mine:

    https://m.youtube.com/watch?v=YP_e1DrLYxA&t=49s

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.