Putin a rupt UE pe genunchi

Liderii UE nu există. Adunătura aia de la Bruxelles de „aleşi” şi nealeşi plătită gros din banii noştri ştie doar să se dea cu trotinetele şi să scuipe flegme cu un aer superior, dar când e vorba de negociat treburile la masa boss-ilor vero, calcă în străchini şi rămâne pe dinafară de la împărţirea caşcavalului planetar.

Ce se întâmplă? S-a frisonat toată Europa că ce ne facem dacă nu mai reiau ruşii furnizarea gazelor prin Nord-Stream 1 după finalizarea reviziei de vară. Istericii care tranzacţionează pe burse au aruncat preţurile în aer cumpărând tot ce se (mai) putea cumpăra. Iar gangsterul de la Kremlin i-a zis directorului de la Gazprom „mai dă-le, Alexey, nişte băşini nemţilor pe ţeavă după ce termini reparaţiile, să-i vedem cum se târâie proştii în genunchi să cerşească de la noi”. Aşa că s-a reluat furnizarea după ce a venit turbina din Canada (by the way, proştii de peste ocean se gândiseră că-i fac un bine Europei sechestrând turbina, vă daţi seama?!?), dar nu la 100%, nici la 70%, nici la 50% ci pe la 40%. În fine, s-a mai calmat coana Europa, căci se isterizase rău şi cedase nervos, şi s-a pus pe stocat gaze din gros căci vine iarna. Numai că Putin a sucit-o ruseşte şi a zis „Niet, e prea mult şi 40%, Alexey, mai strânge robinetul 1/2, le ajunge 20%”. Aşa că pe canicula verii tremură toată Europa de frica lipsei gazelor la iarnă.

Deşi pare că scriu pe un ton triumfalist, nu este aşa. Sunt dezgustat de impotenţa sanki-liderilor de la Bruxelles. Este doar sarcasm. Proştii, şi acum când e clar ce li s-a copt, ei nu se gândesc „frăţică, vom tremura ca hamsterii la iarnă, hai s-o dăm la pace cu ruşii şi să-i mai dăm naibii pe ucrainieni cu războiul lor, că nu-i ţine nimeni să nu facă pace cu ruşii”. Nu nene, ei îi dau înainte cu tăierea de dependenţa rusească, de parca ar putea găsi gaze în altă parte, eventual vreo conductă care să coboare pe pământ în Germania direct de pe Lună.

Căci ce li s-a copt?: a devenit evident că un pui de război economic altoit cu unul psihologic. E ditamai scandalul în UE între ţările membre care să ia felia de gaze rămase pe ţeavă. Cică ar fi trebuit într-o primă fază să se descurce fiecare ţară cu o tăiere de 15%, pe care unii (Portugalia şi Spania) au refuzat-o din scurt. Bine, să nu uităm că în urmă cu 2 luni Ungaria şi-a negociat separat situaţia şi nu taie niciun import. Iar Turcia, care nu e în UE dar e în NATO, deci teoretic împotriva Rusiei, vinde resurse ruseşti către UE de rupe acţionând ca un hub de distribuţie. Căci, normal, Rusia e sancţionată şi nu mai poate vinde Europei în veci, dar Turcia nu este sancţionată şi nimeni nu mai vrea să se uite de unde cumpără turcii înainte să revândă flămândei curve europene. Curvă care are bani mulţi din curvărăseală, dar nu are ce să facă cu ei căci Putin nu depinde de banii Germaniei. Adică boss-ul de la Kremlin e cam aşa: „Mă … pe banii voştri europeni, vi-i iau dacă am eu chef să vi-i iau. Iar dacă vă triplez preţul la resurse, banii voştri vor valora instant 1/3 din cât erau la începutul conversaţiei”. Căci aşa e un şef vero: dacă nu puţi la subraţ a şef şi tu, ca să te recunoască şi să stea la masă cu tine, mai bine te înclini şi-l întrebi cât te costă să-i lustruieşti pantofii.

Deci UE se va fractura serios dacă Putin va tăia gazul la 10% la iarnă. Dezbinarea va fi mai mare şi există riscul major de noi „brexit-uri” când ţările de la coada UE vor fi realizat că Ungaria va dudui de căldură iar ei stau şi tremură ca proştii. Iar dacă va tăia total gazul… mamăăă, să te ţii, se vor mânca „membrii UE” precum puii de rechini între ei în burta mamei.

Iar când vine vorba să eliminăm dependenţa UE de resursele ruşeşti, cu ce credeţi voi că s-au gândit trotinetiştii să înlocuiască resursele (căci încă nu ne iese combustia cu aer sau apă chioară)?: cu GPL american! ! ! Adică au înlocuit dependenţa de ruşi cu dependenţa de americani, deci n-au câştigat nicio independenţă. Bine, GPL-ul american vine pe vapor în cantităţi mult mai mici decât gazul rusesc prin ţeavă, sub 10% din cât ne dădeau ruşii, căci atât pot duce vapoarele. Dar ei se laudă că au rezolvat-o, că gata! puteţi să-i votaţi liniştiţi în continuare. Dacă ar fi aşa de rezolvată, n-ar mai tremura de nervi când mai strânge Putin puţin robinetul.

Ca să concluzionez, cei trei mari lideri ai lumii sunt în ordine alfabetică: americanul, chinezul şi rusul. Ăştia stau la masă şi îşi împart pe bune caşcavalul planetar, între ăştia este cafteala (dacă o fi vreo cafteală şi nu s-o fi negociat deja treaba în stil Yalta). Nici urmă de ţările UE la masă, agaricii ăia sunt lăsaţi la intrare să le păzească maşinile şefilor şi eventual să le şteargă parbrizul de insecte. Deci, apropos de sancţiuni: cine pe cine sancţionează? Normal, UE pe Rusia, ha ha ha !

4 comentarii

 1. Mi-a venit așa pe chelie că UE este pe țeavă. Rusul nu vrea nici mai mult nici mai puțin decât să o spargă în bucăți, prin metoda „dividere et impera”. Puținul gaz rămas pe țeavă va stârni dihonia care va zdruncina din temelii Uniunea, până in punctul în care nimeni nu va mai dori să fie membru. Profeția părintelui Paisie Aghioritul făcută prin 1992 (că UE se va destrăma) este mai aproape de împlinire ca oricând.

  Ceea ce nu este neapărat rău. La Bruxelles s-a adunat o cloacă de progresiști care vor să distrugă orice valori morale și înseși bazele creștine ale civilizației europene. Războiul dus de ruși s-ar putea să ne scape de acei paraziți, căci noi înșine suntem prea fleșcăiți moral ca să-i mai măturăm cu prima ocazie de a vota.

 2. Iată că s-a împlinit ceea ce intuiam: război economic total cu Rusia! Iar lumea isi imagina că UE îl va îngenuchea pe Putin cu sancțiunile și cu plafonarea prețului la resurse. Aiurea, niste autiști ! E ca si cum m-aș duc eu acum la Palatul Victoria si i-aș zice lui măciucă: „daca nu ieftinești prețul la benzină, mâine mă duc la pompă, fac plinul și-ți dau doar 5 lei / litru că așa vreau eu !”. O treabă foaaarte cool, demnă de Spitalul Obregia. Ăștia (UE și ai noștri) sunt în plin război cu Rusia, dar se fac că nu înțeleg și se poartă ca si cum Rusia ar fi Bulgaria.

  Dacă eu, un bășit de avocat m-am prins de biciul pe care ni-l va trage Putin pe cocoașă (deja ne-a tras una) încă de acum 2 luni, stând pe un fotoliu acasă, iar ăia de la varful UE nu au priceput-o călare pe toate serviciile secrete decât atunci când i-a lovit în plin, înseamnă ca ne conduc niște boi siniștri.

  https://observatornews.ro/extern/masura-cruciala-care-da-peste-cap-planurile-ue-in-lupta-cu-criza-energetica-rusii-folosesc-gazul-caarma-de-razboi-487828.html

 3. Mda, n-am mai avut timp să postez, între timp s-a rezolvat și cu livrările reduse de gaze, pe timp de iarnă: nu se va mai livra deloc, au avut americanii grijă să dinamiteze conducta Nord Stream. Dar nu au lovit Rusia, cum părea, ci i-au tras un upercut în plin Germaniei, „aliatul” lor, pe care au pus-o la pământ dpdv economic.
  Am avut tendința să mă enervez pe americani pentru cât sunt de jigodii, dar mi-a trecut când am văzut cât de autiști sunt toți liderii europeni. Patru state au investigat separat actele de sabotaj maritim care au dus la un dezastru economic și ecologic. Pe lângă faptul că nu s-au putut uni între ei, ca să facă o anchetă comună europeană și să indice cu subiect și predicat autorul, niciunul dintre liderii europeni nu pare interesat să se afle adevărul. Fiindcă autorul e… „aliatul” de peste ocean, ceea ce e deranjant dar suportabil. Căci ne conduc niște trestii, care se pot îndoi oricât de mult, neavând coloană vertebrală.

  Auzi, să îți facă unii dezastru la conductele de alimentare transcontinentale, iar tu să o dai p’aia că populația e de vină pentru lipsa gazului și că trebuie să renunțe la aragazele cu gaz… Deci nu voi, proștilor care nu aveți habar cine v-a găurit conductele?!? Mi-e rușine că sunt cetățean u.e., cu așa „lideri” din cârpă de șters pantofii !

 4. Las aici un link către o analiză care ajunge la aceeași concluzie pe care am anticipat-o încă din titlu în urmă cu vreo 6 luni: Putin dezbină UE ca sa o rupă.

  https://m.activenews.ro/opinii/NU-va-fi-Pace-in-Ucraina-Soarta-Europei-este-pecetluita-pentru-50-100-de-ani-de-acum-incolo-178634

  Nasol e că și americanii vor același lucru. Când două forțe puternice converg împotriva uneia mai slabe, e clar că o vor învinge. Sau poate nu e nasol că se face praf UE. Profeția făcută în 1992 de sf. Paisie Aghioritul pare mai aproape de împlinire acum. Și probabil Dumnezeu va îngădui această finalitate neplăcută, din care totuși va ieși ceva bun: ne vom elibera din mocirla morală în care ne cere Bruxelles-ul să ne scufundăm ca să fim „europeni”.

  În contextul profeției sus amintite, de urmărit mai ales Turcia. A fost o tentativă de spargere a ei și de exacerbare a kurzilor din nord, care de secole urmăresc înființarea unui stat kurd pe o halcă zdravănă din actuala Turcie. Se pare că intervenția rușilor l-a salvat pe Erdogan de o „primăvară arabă” orchestrată de SUA. Spargerea Turciei se pare că va deveni un catalizator al conflictului mondial între marile puteri, mai ales în faza când rușii vor coborî spre Israel prin strâmtori. De ce ar face asta… nu e clar acum. Poate protejarea Iranului, atât de subminat de vecinii de la Tel Aviv, deranjați de existența unei puteri nucleare și islamice în coasta lor. E doar o speculație. Dar atacarea Israelului va arunca SUA instantaneu în conflict deschis cu orice atacator (SUA fiind jandarmul de facto al acelei mici țări).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.