Ho, ho, ho, protest!

Treceam și eu azi pe la Curtea de Apel ca să studiez niște dosare la arhivă. Auzisem eu zilele trecute cu auzul periferic, la radio în mașină, de ceva nemulțumiri ale grefierilor legat de niște pensii speciale, dar nu l-am luat prea în seamă. Aveam treabă. Se pare că nu era ziua potrivită, astrele nu erau aliniate.

Cine a mai pomenit avocat să studieze dosare ziua’n amiaza mare, așa fără o minimă pregătire?!? Metroul sau STB-ul în grevă? Nope. Checked. Judecătorii în grevă? Nu. Checked. La garderobă, grevă. Nu, ok. La xerox, deschis? Da. Bun. Grefierii în grevă? Mmm, probabil că nu, de ce să… Biiip, wrong answer! Ai bătut drumul degeaba, fraiere!

N-ar fi asta o problemă. În schimb am o nelămurire, veche de ceva decenii: care-i treaba cu greva făcută împotriva justițiabililor? Ne-au umblat la pensii, nu ne-am luat salariile ș.a.m.d. Bun, și voi așa vă răzbunați pe… cei care trebuia să vi le dea? Păi ăia râd în hohote, în cazul cel mai bun ei trec pe la DNA sau DIICOT ca să se învârtă de o condamnare, deci amânarea dată de greva voastră le vine ca o mănușă. Pentru restul, adică amărâtul ăla de justițiabil pe care-l disprețuiți voi zi de zi și de pe spinarea căruia vă luați voi toți pensii speciale (CSM, judecători, procurori, grefieri), greva voastră e încă un șut în ouă.

Deci băieți, dacă vreți să protestați eficient, luați perforatoarele de dosare și clănțăniți-le la Piața Victoriei în capul lui L’Orban. Puneți de un 10 august, chemați „diaspora” de la Dinamo și Steaua. Ce aveți, băi, cu oamenii de rând, nu din taxele judiciare luate de la ei vă vin vouă banii? Vi i-a adus Dragnia sau ANAF-ul de acasă? [editare ulterioară: am aflat că s-au dus niște zeci de persoane să facă treaba asta în fața Parlamentului, cred că i-au răvășit]

E ca și cum doctorii ar protesta pentru salarii mici și nu ar mai trata pacienții. Să crape moș Vasile de pancreas că Ludo’ nu ne-a dat banii. Dar ce vină are săracul moș? E ca și cum m-aș duce eu acasă și mi-aș lua copiii la bătaie că vreun client rău-platnic „a uitat” să vină cu onorariul în ziua convenită. Cam asta e legătura dintre greva grefierilor (sau orice grevă a celor plătiți din bani publici) și vina cetățenilor.

La privat, înțeleg. Ai oprit banda de asamblare sau livrarea de produse, i-ai marcat patronului un gol adânc direct în buzunarul lui, așa încât data viitoare să nu mai țină mărăcini acolo. Dar la stat…?

Medicii ar putea să nu mai trateze deputați și senatori, dacă vor să protesteze eficient (acum e cam târziu, că toată lumea bună s-a dus demult în clinici străine ca să fie tratată acolo tot de medici români dar pe bani străini). Judecătorii ar putea să nu mai soluționeze cauzele civile ale guvernanților sau să le dea pedepse mai grele în penal. Sau să nu mai dea câștig de cauză ANAF-ului pe bandă rulantă, deși se fac abuzuri vizibile din avion, ci să facă dreptate pe bune, adică ANAF-ul să piardă cam 90% din procese. Știu, sună utopic și neconstituțional. Haideți să mai lovim în cetățeni, căci ei sunt de vină.

Adevărul este că ei chiar sunt de vină. Tocmai au votat pentru o „Românie normală”, ei și diaspora. Acum o au cu vârf și îndesat. Chit că cei din diaspora, după ce au votat și le-a ieșit candidatul cu tot cu remorca de partid, s-au întors la apartamentele lor shared și nici gând să mai revină în România, fiindcă #ue PSD.

Și uite așa se dezbină lumea. Și uite așa mai pierdem niște timp și (unii) bani. Eh, cui pasă, dacă leafa la stat merge?

Dacă stau și mă gândesc, bine le face. PNL își „ține” promisiunile. Nu că aș vrea înapoi PSD-ul. I-aș trimite pe toți în Somalia să pună de niște afaceri acolo. Dar așa încrâncenare pentru PNL ca în ultima campanie electorală nu am mai văzut și mă miram ce i-a apucat pe oameni, parcă se arătase lumina la răsărit. Se agita lumea cu Iohannis si PNL-ul mai ceva ca în ’96 când au câștigat Emil Constantinescu si CDR-ul. Băi, fraților, voi chiar nu ați învățat nimic în ultimii 30’jde ani? Că țara asta nu se va ridica dacă stăm cu mâna întinsă la guvernanți, ci doar dacă punem serios osul la treabă și ne lăsăm de furat? Adică dacă ne schimbăm noi înșine, nu doar guvernanții? Lucru care se vede că nu ne place: hai cu pensiile speciale, huo SIIJ-ul! Iar liberalii, băieți serioși, au făcut pe dos ce știu ei mai bine: au tăiat pensiile speciale și au menținut SIIJ-ul. De dragul nostru, al cetățenilor. Acum poate diaspora să revină liniștită în țară, uite-i cum se îngrămădesc la frontieră, țineți porțile deschise larg deschise! Aoleu, vin doar de Crăciun?!? Băi, nerecunoscătorilor !

One thought on “Ho, ho, ho, protest!

  1. Oleee, pai de ce votara astia bre, pnl, iohannis? Ca doar stiau ca umbla la pensiile speciale!
    In rest, ai dreptate: sa se duca sa protesteze unde trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *