Cică nu erau bani de alocaţii

Aşa zisese Orbanul orbecăind prin vraful de hârtii ale bugetului de stat, mai amu’ o lună. Dar ia uite că de fapt eraaaauuu…

Vă zic o chestie care nu va apărea în presă, dar a apărut deja în Monitorul Oficial fiindcă publicarea este obligatorie: bugetul STS tocmai a fost majorat cu suma de… zi, zi, hai, zi: 10.379 mii lei. Sursa.

Suma nu pare mare, mai degrabă un fleac. 10.379.000 lei, adică vreo 103.790.000.000 lei vechi pentru cine are sentimentalisme. Ca să ceva, o dudă, să implementeze un sistem audio-video pentru activitatea Guvernului şi a Parlamentului în condiţii de izolare. Adică să voteze deputaţii şi senatorii de acasă (lucru pe care l-au făcut deja când au încuviințat în unanimitate decretul de instituire a stării de urgență, deci softul exista), iar Orbanul şi Cîţul să se joace de-a guvernarea prin chat fără teama că-i ascultă altcineva decât Secu’. Ce e mai interesant nu e că banii au venit fără probleme pe fondul crizei bugetare clamată de fostul-actual premier, la simpla cerere a lui Secu’ (mănăstirea Secu, evident), ci că de fapt exista un fond bugetar de rezervă baban la dispoziţia „Gubernului” din care veţi tot vedea în perioada următoare multe retrageri. Justificate de pandemie, evident.

Deci erau bani şi pentru dublarea alocaţiilor.

Între timp, a început dezmăţul: BNR cică apără economia românească prin măsuri fără precedent (sursa). Cum or proteja-o ei, nu e clar, căci dacă analizezi printre rânduri ceea ce a declarat venerabilul Mugurescu reiese contrariul. Se vor da mulți bani ieftini băncilor comerciale. Care bănci, săracele, ce să facă cu banii, doar nu vor sprijini economia reală şi afacerile care pică precum muştele. Nuuu, vor da şi ei împrumut contra comision Statului Român pentru a susţine pomenile, ca statul să susțină el singur economia. Alta: BNR va cumpăra obligaţiunile de stat ale Ministerului de Finanţe, adică va folosi rezerva monetară pentru a credita măsurile sociale. Dați-i tare pe cheltuieli, tovarăși, că e de unde! Cine știe, ne trezim că trece pandemia și se trezesc tălpașii! Nu mai vorbim de injecţia de credite care va să vină dinspre BCE pe fondul pandemei, fonduri care vor fi distribuite tovărăşeşte.

Deci vor fi bani şi pentru dublarea alocaţiilor. Dar nu le va dubla nimeni prea curând, stay chill, guys ! Mai vedem prin august ce-o mai fi, dacă va mai rămâne ceva în coşniţă.

Mă rog, cu sau fără dublarea alocaţiilor, tot rupţi în fund vom fi. Ce-am vrut să zic în articolul ăsta: nu mai lucrează nimeni demult pentru poporul român. Noi plătim datoriile făcute de băieţii care se îmbogăţesc rulând împrumuturile contractate în numele Statului Român. Ca’ntotdeauna după ’90, dacă n-aţi observat.

Se mai îndoieşte cineva că nu va fi carantină? Aţi înnebunit, păi cum să justifici altfel dezmăţul bugetar care va urma şi sifonarea bugetului (tunurile cu dedicaţie) fără urmă de licitaţie, dacă nu sperii niţel populaţia şi-i dai o izolare de 2 luni la domiciliu de frica pandemiei? Dacă-i pandemie, pandemie să fie! Vă sună cunoscut sloganul publicitar?: „dormiţi liniştiţi, FNI (pardon Guvernul) lucrează pentru tine!”. Hai, care vă băgaţi la un Caritas?

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.