Vom avea alegeri anticipate. Prezidenţiale !

Pe sistemul „ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să primeşti”, după recenta bastârcă luată în cap de chiriaşul de la Cotroceni din partea CCR, un lucru mi-a devenit clar: omul a reuşit cu atât talent să enerveze pe toată lumea, încât se conturează spectrul anticipatelor.

Premisele:

Mai întâi, chiriaşul tot ţine morţiş să le dea cu cana în dinţi PSD-ului, aliatul tăcut care i-a servit ţara pe blat tavă când cu moţiunile de cenzură (care ar fi trebuit să ducă la anticipatele lui peşte prăjit), când cu votarea guvernului Orban 3, când cu instituirea stării de urgenţă şi apoi cu prelungirea ei (chipurile, condiţionată). Acum, celor care credeaţi că PSD-ul era în „opoziţie” şi lăcrimaţi când vedeaţi preşedintele-salvator apărând la TV, e posibil să am veşti proaste: PSD s-ar putea să intre pe bune în opoziţie, însă doar cu Iohannis, nu şi cu restul.

Apoi şi-a pus în cap propriul PNL, pe care îl tot castrează când prinde câte un prime-time la TV. Maimuţoiul care îşi taie cu râvnă craca de sub picioare, rânjind larg pe sub masca verzulie. Or fi ei Sică şi Vela soldaţii cuminţi care au stat în front, dar s-au prins că-s carne de tun şi nu prea le mai convine postura, ci dau semne de rebeliune. Mai ales că vine 15 mai şi este evident pentru orice trepanat că totul ar trebui relaxat, iar KWI o ţine isteric cu continuarea izolării. OK, dezinfectăm sticla în jurul gurii înainte să o bem, dar îi mai tragem şi o duşcă, ‘coane, că ne-am cam săturat de atâta şezut pe uscat ! Culmea absurdului, de neimaginat într-o ţară de asistaţi sociali: după atâta stat pe acasă, vrem să muncim, căci vine vara şi parcă am zbughi-o în concedii peste hotare, nu ne dă inima ghes la muncă patriotică pe caniculă. Pe bune, toată Europa a început deja jocul de glezne să se dezmorţească şi Cucuveanul vrea să ne ţină tot în chingi? Chiar vrea să fie PNL-ul primul partid din istoria democraţiei care obţine 0% la alegeri???

Iar în final, a vrut să se pişe cu boltă pe Curtea Constituţională, numai că a bătut vântul invers în ziua respectivă: toată lumea vrusese să scape de amenzi. Acum, cât mi-e mie de silă de CCR de când au trădat cu profesionalism poporul român în august 2018 recunoscând cuplul Adrian şi Robert drept „soţi”, totuşi admit că în acest caz au făcut o treabă bună şi în interesul ţării. Nu o zic (doar) din punct de vedere moral, ci vorbesc ca specialist, ca jurist: au lucrat ca la carte. I-au tras un şpiţ în fund trădătorului ca să înţeleagă că stă pe scaunul greşit şi ar  fi cazul să se care, şi un altul Parlamentului ca să se trezească din fleşcăiala pasivă şi să repornească motoarele încleiate. Nu o să dau detalii tehnice, ci mă rezum doar la o chestie fundamentală: băi, nene, dacă pica Curtea Constituţională în faţa duşmanului ţării, trăgea jos întreaga justiţie după ea (a treia putere în stat, căci celelalte două – Parlamentul şi Guvernul – erau deja subjugate), deci pica întreaga ţară! Mie îmi fusese atât de evident că Dincă-dela-Cotroceni viola Constituţia în mod multiplu şi bestial mai rău decât le violase Dincă-dela-Caracal pe bietele fete, încât am scris-o şi într-un amicus curiae în urmă cu aproape o lună. Recunosc cu satisfacţie că CCR mi-a confirmat tezele, deci ghiciţi unde o să-mi depun CV-ul când se va elibera următorul mandat, LOL ! Revenind la alegătorii după care sibianul aleargă atâta, ăia s-au cam săturat de şmechereala cu carantina pe sprânceană şi de stresul amenzilor, deci trebuie să fii decuplat complet de realitate (boul bălţii) încât să mai susţii că amenzile erau utile. Aşa aduni capital electoral?!? Păi şi dacă erau bune pentru bugetul de stat (cică, sanki, se făceau venit la sănătate, s-a văzut cum), amenzile tot neconstituţionale erau. Fiindcă – ghiciţi ce: erau date cu încălcarea unor drepturi fundamentale iar „pomenile la buget” nu erau liber-consimţite ci smulse cu de-a sila. Deci tot ce-a putut guvernul să facă în perioada asta a fost să ne păzească de covid cu biciul amenzilor dat în spinare? Păi, mersi, aşa puteam şi eu să mă păzesc: îmi luam banii din buzunarul drept şi mi-i mutam în buzunarul stâng.

Revenind la (încă) preşedintele ţării: ăsta a reuşit să ne tragă cea mai mare ţeapă pe care şi-a luat-o România de la ocupaţia otomană încoace. Omul a legiferat, a tras frâiele Guvernului şi a blocat justiţia. El a centrat, el a dat cu capul. Un veritabil virus, noul covid de Cotroceni, Ko-W.I.2020: a păcălit celulele care îl hrăneau (oamenii de afaceri, care şi-au închis afacerile şi s-au ruinat), a mimat ADN-ul (legiferând în locul Parlamentului, care era îngheţat), a ameţit macrofagele întorcându-le împotriva organismului (Poliţia şi Jandarmeria, care au dat amenzi în stânga şi dreapta cui nu trebuia, de nebune) şi a blocat întregul sistem imunitar al organismului statal (avocatul poporului, justiţia). Începând de la Parlament, care a uitat complice că este unicul titular al dreptului de a legifera şi a dat imbecila Hotărâre nr. 3/2020 prin care trecut cu vederea dispoziţiile cu caracter legislativ din decretul nr. 195/2020, continuând cu CSM-ul (garantul independenţei justitiţiei!!!) care a stat pasiv la blocarea justiţiei prin decret prezidenţial şi terminând cu Avocatul Poporului care a aşteptat până în aprilie ca să pornească acţiunile în anulare: toţi aceşti piloni ai statului de drept au dormit în opinci.

Dar mai este o zonă în care Terminatorul s-a băgat tare cu bocancii, însă nu ştie în ce s-a băgat şi se va frige rău. Aţi văzut cu câtă ură a dat ordine să nu mişte lumea în noaptea de Înviere, încercând să anuleze protocolul MAI-BOR, şi cu câtă grijă sanitară ne „profeţea” că vom avea mii de morţi dacă nu-l ascultăm. Acum a amânat cât a putut de mult să sufle ceva pe tema redeschiderii lăcaşelor de cult (de orice religie, nu doar creştină), dar presat fiind de public a mârâit cu juma’ de gură printre dinţii lui Arafat că trebuie ţinute închise şi-om mai vedea. Dacă ar fi după el, le-ar sigila definitiv şi le-ar transforma în muzee, cum e la modă în vestul Europei. Ce nu realizează el este că s-a transformat într-un baraj în calea unor energii sufleteşti, care în loc să se descarce în pământ, s-au tot acumulat împotriva lui. Toţi vor să scape de el. Şi-a adunat multe „datorii” din greşelile pe care le-a făcut cu exces de zel şi va ajunge să fie înlăturat ca o măsea stricată. Iar numărul oamenilor care-l vor scos din scaun a depăşit demult masa critică, nu mai trebuie decât o scânteie. N-am să dau ca exemplu decât un caz din Vechiul Testament, al babilonienilor care au subjugat poporul evreu: li s-a îngăduit de către Dumnezeu să o facă, pentru a pedepsi poporul ales şi a-l curăţa de păcate. Dar când babilonienii au depăşit măsura şi i-au tratat pe evrei cu o cruzime incredibilă, chiar şi pentru vremea respectivă, crezându-se a fi ceea ce nu erau (dumnezei), Dumnezeu le-a vestit prăbuşirea prin gura prorocilor Ieremia şi Iezechiel (ceea ce s-a şi întâmplat prin mâna mezilor). Admiţând că actualul popor al lui Dumnezeu este format din creştinii zilelor noastre şi că aceştia sunt pedepsiţi blând de către însuşi Stăpânul pentru a se căi de păcate şi a se întoarce la Cel care le-a dat arvuna vieţii veşnice, credeţi că sălbăticirea şi răzvrătirea „uneltei” de pedeapsă va rămâne fără consecinţe? Căci unelte în mâna Domnului sunt cei care ne conduc azi: cuţite, topoare, bice, fierăstraie, ciocane. Ce va face Mâna cu ele dacă nu mai sunt bune de nimic ci fac doar rele? Le va mai ţine? Vom trăi şi vom vedea.

Noi să avem grijă să curăţăm partea dinăuntru a paharului (Mat. 23, 26) şi de restul… e Cine să se ocupe !

5 comentarii

  1. Mă gândeam că-s singurul care vede semnificaţiile deciziei CCR în lumina asta!

    În continuare, este incredibil de multă linişte pe subiectul acesta. ne-am luat cu Kovesi şi cu tudorel şi nu vedem ditamai elefantul! Pur şi simplu a avut loc o lovitură de stat, chestiune ce cred că a fost anterior invocată de un avocat.

    Sunt intzeresat de chestiunile tehnice despre care ai făcut amintire în text, deci te rog să revii, dacă vei vrea, cu privire la acest subiect.

    Şi eu cred că se impune suspendarea lui iohannis precum şi o condamnare a regimului de stare de urgebnţă de către parlament, inclusiv cu scuze publice adresate BOR şi declaraţie politică formală emisă de parlament .

    Grozăvia, dpdv juridic, este atât de mare încât toată lumea a amuţit!

    1. Bine zici ! Dar cin’ s-o facă (condamnarea, suspendarea, scuzele)?

      Realitatea este că și-au dat seama cam toți cum e jocul, dar nimeni nu a avut curajul să sufle în front de teamă că pandemia va face ravagii în România ca și în Italia. Toți s-au temut că dacă cineva va bloca mica dictatură, românii vor încălca toate măsurile de izolare, se vor îmbolnăvi grav în masă și acel cineva va fi arătat cu degetul ca principal vinovat.

      Acum, după război, mulți viteji s’arată:
      https://www.capital.ro/klaus-iohannis-e-scos-din-joc-ce-lovitura-i-se-pregateste-se-anunta-razboi-pe-scena-politica.html

      Este evident că, mai ales în politică, toți și-au făcut calculul că perioada de guvernare e prea nasoală ca să merite să vină la guWernare, așa că și-au negociat niște treburi la Cotroceni („sertarizarea” dosarelor de la DNA pe termen nedeterminat, ciolăneli pe tema alegerilor locale etc.), i-au pupat mâna „șăfului” și au lasat ciocul mic.

      Iar în justiție, până și acolo le-a convenit o pauză: s-au expus mai puțin la covid, judecătorii au avut un timp de respiro ca să-și redacteze motivările hotărârilor restante etc.

      Nasol e că toate astea se puteau face și fără încălcarea drepturilor fundamentale, ci organizat și legitim. Era de ajuns o campanie mediatică de speriat populația și oamenii ar fi stat în case fără să le fi pus biciul pe spinare. Frica păzește pepenii. Da, vrei să ieși afară, să te plimbi ca maidanezul, să te duci la grătar? No problem, dă o declarație pe proprie răspundere că îți asumi riscul epidemiologic, că renunți la serviciile de spitalizare în caz că te molipsești grav și rămâi acasă carantinat până mori sau te vindeci, și gata, plimbă-te! Vrei la biserică să te împărtășești? No pb, Domnul să te vindece, dă-i bataie! Eu mi-aș fi asumat riscul (cum de altfel am și făcut-o), dar las’ să fie alegerea mea. Înțeleg eu cum e și cu molipsirea celorlalți, da, trebuie să fim responsabili. Am stat și eu în expectativă să văd cât e de gravă pandemia, căci nu-i greu să citești printre rândurile știrilor panicarde. Când am văzut că la copii tinde spre zero iar la adulții de vârsta mea (sănătoși) e neglijabil efectul, am zis că nu strică un pic de imunizare colectivă, așa că am început să mă mișc pe afară. Evident, nu i-am mai vizitat pe bătrâni, dar dacă noi – ăștia tineri – stăteam bine cu sistemul imunitar, ce, eram proști să ratăm ocazia de a ne imuniza natural? Sunt convins că am luat virusul de pe unde am tot umblat și ne-am făcut imunitate în familie, dar efectele lui au trecut aproape neobservate. Și, dacă la început păream nebun, uite că acum ne caută medicii fiindcă singura metodă de vindecare a celor grav bolnavi, unanim acceptată, este cu sângele celor care s-au imunizat natural deja. Păi cum să ne mai fi imunizat, dacă stăteam în casă tremurând sub pat ca cei trei purceluși?

    2. Legat de chestile tehnice.

      Minuta deciziei este publicată aici: http://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-5-mai-2020/

      Până la publicarea motivării, nu merită prea multe discuții, iar după sunt convins că vor scrie alții mai mult și mai bine.

      O chestie tehnico-juridică m-a deranjat în urmă cu o lună, dar nu neapărat la CCR (căci ei au soluționat neconstituționalitatea în limitele sesizării), ci la Avocatul Poporului: pe lângă întârzierea mare cu care a formulat acțiunea, nu a atacat și Hotărârea nr. 3/2020 a Parlamentului la pachet cu Decretul nr. 195/2020. Mie mi s-ar fi părut normal ca Parlamentul să dea o LEGE organică de aprobare a decretului, nu o hotărâre care – chiar dacă a fost adoptată cu majoritate (parcă unanimitate, prima oară, la prelungire a fost cu majoritate), are un caracter inferior legii. În fine, chiar trecând peste chichiță, maclavaisul decret+hotărâre a căpătat efect legislativ organic. Deci, dacă președintele s-a transformat în legiuitor și Parlamentul i-a aprobat conduita, CCR-ul ar fi avut deplină competență să-i ardă pe proști. Numai că A.P.-ul nu a învestit CCR-ul cu o astfel de solicitare, ei nu puteau să se pronunțe din oficiu pe ceea ce nu li se ceruse deci… Ba mie chiar mi se pare că, printre rânduri, Cei Nouă au transmis că ar fi putut face mai mult dacă ar fi fost învestiți.

      Oricum, va urma o avalanșă de procese pe baza deciziei CCR. Cred că nici decretul 195 nu va mai rămâne mult în picioare, ci își va fura curând o excepție de nelegalitate în contencios administrativ. Acum chiar mă bucur că nu l-au desființat la CCR (dar asta abia la sfârșitul stării de urgență, la început mă enervam): îți dai seama ce se întâmpla cu toate termenele alea de prescripție suspendate și cu termenele procedurale întrerupte? Cum începeau ele să curgă brusc? Nu mai zic de șomajul tehnic pe care mulți l-au luat în baza actelor normative inferioare date pe baza decretului prezidențial: ce făceau, îl dădeau înapoi?

    3. Cum ziceam, au mai zis și alții chestii pe tema asta. Observ că părerea mea converge cu a lui Piperea; dacă găseam mai devreme articolul respectiv, nu mai scriam un articol întreg, ci puneam două linkuri și gata 🙂

      https://m.luju.ro/unde-sunt-deontologii-avocatul-gheorghe-piperea-denunta-grava-incalcare-a-constitutiei-de-catre-presedintele-klaus-iohannis-grupul-pentru-dialog-social-si-multe-alte-entitati-globaliste-au-zis-sa-demisioneze-dorneanu-ccr-a-spus-ca-s-a-instaurat-corect-sta

  2. Da, de acord cu totul. Vom vedea considerentele când or veni, dar și mie mi-e clar că AP putea să iasă din zona principială și să muște totuși din problemă. Au încercat s-o dea atât de mult cu mantinela că CCR a constatat că a sărit bila de pe masă. Punctul 1 ăla totuși nu trebuie lăsat să treacă așa. Salutări!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *