Experimentul Piteşti a ajuns global

Sunt un delicvent şi sunt condamnat la puşcărie. Un delicvent de opinie şi o puşcărie la nivel naţional: nu m-am vaccinat, nu-mi voi face „adeverinţă” şi nu voi mai putea ieşi din ţară vara asta. Dacă societatea consimte să mă prezume bolnav şi să-mi calce în picioare drepturile, deşi sunt sănătos tun, ducă-se învârtindu-se. Mă descurc binişor şi fără ea.

Nu că dacă aș fi bolnav, n-ar trebui să mai am drepturi. Dar societatea asta bolnavă cu capul a ajuns să consimtă că cei bolnavi nu trebuie să aibă mai multe drepturi decât un arestat la domiciliu in condițiile art. 221 din Codul de procedură penală. Haideți să vedem de ce sunt eu pesimist când toată lumea este optimistă. De ce o iau eu în răspăr și vestesc iminența dictaturii, când toată lumea vorbește de relaxare și de eliberare.

Bănui că aţi auzit despre Experimentul Piteşti. Dacă nu, neapărat citiţi câte ceva pe Wikipedia, căci sunteţi inculţi grav la capitolul istorie modernă.

La sfârșitul anilor ’40 au fost arestați o grămadă de studenţi şi de oameni cultivaţi, au fost aruncaţi în închisoare împreună cu nişte bătăuşi pasionaţi, ăştia din urmă i-au fezandat săptămâni și chiar luni în şir până când cei dintâi au ajuns să-şi renege familia, neamul şi credinţa, ba au ajuns ei la rândul lor să-i bată fără milă pe ceilalți deținuți. Asta se numea „reeducare”. Experimentul s-a desfăşurat la începutul anilor ’50, urmărind să vadă cât poate rezista un om în condiţii de teroare fizică şi psihică. Care este punctul la care cedează sau ce trebuie făcut pentru a-i fi scoase din cap cele mai intime convingeri. Un fel de resetare a minţii şi a sufletului, o întoarcere către rău şi către diavol.

S-a folosit ura, iar cei care mai înainte se stimau au ajus să se urască reciproc. Celor care aveau ani grei de detenţie a ajus să li se pară că din cauza celorlalţi, care nu acceptă „reeducarea”, nu pot fi ei eliberaţi mai repede. În consecinţă, ura devenea furie sălbatică împotriva lor, ceea ce constituia o reuşită a reeducării.

Experimentul a fost încheiat precipitat când a transpirat afară ce se întâmpla în puşcăria de la Piteşti, iar torţionarii (deţinuţii bătăuşi care au fost puşi să iniţieze torturile) au fost împuşcaţi după o judecată sumară, ca să nu poată spună mai târziu cine i-a pus la treabă. Peste decenii, părintele Iustin Pîrvu profeţea în ultimii săi ani de viaţă că toată planeta va deveni un experiment Piteşti, ceea ce s-a adeverit cu prisosinţă. Că încă nu se vede de către toată lumea… asta e o altă mâncare de peşte. Cine are ochi de văzut, să vadă.

Ieri am aflat că madam ministru al sănătăţii a propus ca în birourile unde toţi sunt vaccinaţi să se renunţe la purtarea măştii. Ce te faci când însă din 10 inşi aflaţi într-un birou, 9 sunt vaccinaţi şi unul e de părere că nu trebuie să se vaccineze, din diverse motive (risc de şoc anafilactic, sistem imunitar slăbit, istoric de boli, convingere contrară etc.)? Cei 9 îl vor urî pe al 10-lea, pentru că din cauza lui ei trebuie să se chinuie în continuare cu botniţa, deşi au fost copii cuminţi şi au ascultat de tătucul care le-a zis să se vaccineze. Este un fel de Piteşti soft.

Cât despre libertatea de circulaţie votată recent de euro-deputaţi, ea este o caricatură. Circuli în UE dacă ai ţidulă, acel certificat verde care de fapt este un veritabil paşaport, oricât ar da-o ei cotită. Doar acel certificat va atesta faptul că te-ai vaccinat, că ai test negativ recent sau istoric de boală. Fără el degeaba vei prezenta testul negativ, căci îţi vor zice pas la frontieră. Deci cine n-are, să stea în ţară, adică la puşcărie. Din fericire, este o puşcărie mai largă, pot trăi şi fără să ies din ţară. Din nefericire pentru aplaudacii vaccinării, el este valabil cel mult un an, după care hai, băiete, înapoi la seringă dacă mai vrei prelungire !

Revenind la ai noştri: p.m.-ul a zis că dă liber la cei vaccinaţi, pe modelul Germaniei naziste, adică eşti liber dacă ai Freizügigkeitserlaubnis (pute a Iohannis şi înseamnă „permis de liberă circulaţie”). Am o veste proastă pentru cei care s-au repezit ca berbecii la maratoanele vaccinării, crezând că vor deveni liberi: tocmai v-a fost furată libertatea. Când credeaţi că aţi devenit liberi, atunci v-au pus capacul la borcan, muştelor, căci aţi girat un sistem dictatorial securistic ! Pentru că atunci când veţi merge la restaurantele alea cu angajaţi 100% vaccinaţi, vi se va cere CNP-ul, veţi fi verificaţi în sistem şi veţi primi OK-ul de intrare după ce va apărea bulina verde. Veţi avea o etichetă invizibilă asupra voastră, ea vă va însoţi oriunde, deci nu veţi fi liberi cu adevărat, ci permanent monitorizaţi. Big brother la vedere, oficializat şi legalizat. Evident că pentru ceilalți, dacă bulina va fi roşie… poftiţi la uşă şi aşteptaţi până diseară când se va elibera 70% din restaurant. Dar vaccinații să nu jubileze, căci „libertatea” lor are termen de garanție, de doar 12 luni.

Iar sarabanda va continua pentru toate celelalte servicii, care încet-încet se vor „deschide” pentru cei vaccinaţi şi vor fi mai accesibile doar lor. Normalitatea va fi doar pentru cei vaccinaţi, care nu realizează că vor fi scârmaţi în fund la orice pas pe care îl fac peste un prag de instituţie sau prestator de servicii publice.

Între timp, apar veşti bune de peste ocean de la licurici, dar în realitate proaste: preşedintele Cotton-Eye Joe vrea să liberalizeze patentele de producere a vaccinelor covid, astfel încât toată planeta să le poată fabrica ieftin, măsură la care Donald Trump s-a opus vehement în timpul mandatulu său. Ce rău, răţoiul Donald ăla! Sau… nu? În principiu, ca un proletar sărac ce sunt, mă bucur că se face un pic de deranj companiilor big-pharma, care vor fi private de nişte mega-venituri obţinute pe seama bolnavilor. Dar, dacă sunt onest, trebuie să remarc o problemă de altă natură: comunistul ăla bătrân de Biden i-a mai tras un upercut capitalismului, răsucind planeta spre neo-comunism câteva grade. Spre naţionalizarea forţată a patrimoniului bogaţilor. Chiar dacă nu pot să le plâng de milă nesătuilor bogaţi din industria pharma, trebuie să recunosc că numai investind bani grei ajungi la performanţă şi faci descoperiri tehnice; realizez că ceea ce se întâmplă acum la nivel macro se va întâmpla şi la nivel micro într-un viitor apropiat. Cândva, trendul ăsta mă va ajunge şi pe mine. Va veni ziua când portăreii îmi vor ciocăni la uşă şi-mi vor zice „chiaburule, ai două maşini, dă una poporului!”.

Deci planeta este pe butuci, a devenit o puşcărie globală gestionată de Big Brother. Un experiment Piteşti în toată regula, în care oamenii se vor urî unii pe alţii şi se vor turna unii pe alţii, încercând ca astfel să aibă acces la un trai mai bun. Un loc în care oamenii îşi vor vinde sufletele pentru un blid de linte. Arthure, te-au vaccinat ăştia cu glonţul fără voia ta, dar nici nu ştii ce bine c-ai scăpat mai devreme, taică !

One thought on “Experimentul Piteşti a ajuns global

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *