Justiția e oarbă și nu vede infractorul

Am dat peste o știre, aparent haioasă: un Gigel din Giurgiu a fost prins conducând fără permis de polițiști a noua oară. A NOUA OARĂ???

Ieri au murit niște mineri din Gorj căzând cu camionul într-o râpă din galerie și presa vuia de nerăbdare să afle ale cui capete vor pica. De la ministru la femeie de serviciu, toți dădeau din coate să vadă pe cine se aruncă vina ca să fie demis în urma accidentului.

În schimb, pentru Gigelul care se plimbă fără permis auto pe șoselele patriei, nu-și pune nimeni problema că ar trebui să crape niște capete de magistrați de la Judecătoria Giurgiu și de la Parchetul arondat.

Citez din știre, ca să înțelegeți grozăvia: „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în cauză a fost condamnat anterior pentru infracţiuni la regimul rutier, săvârşind în perioada 2017-2019 alte opt infracţiuni, dintre care cinci de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi trei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului, iar în anul 2022 a săvârşit încă trei infracţiuni de conducere fără permis”. Deci din comunicat reiese o grozăvie mai mare decât cea din titlul ştirii: de fapt infractorul mai fusese prins anterior de 11 ori fără permis, deci cu tot cu fapta care a generat ştirea ies 12 ture! Pentru persistenţa asta eu zic să-i dea permis de conducere direct, fără şcoală şi fără examen, căci deja a învăţat cum se conduce.

Ca avocat care mă lupt zi de zi cu mizeriile unui sistem judiciar slab și observ cât de ușor se bagă oamenii în arest şi se dau condamnările la pârnaie când e ordin, mă întreb cât mai trebuie să meargă giurgeanul ăla fără permis ca să execute niște arest și niște pârnaie. Până omoară pe cineva?

Cum adică, în şase ani ăla a fost prins de 12 ori fără permis, dintre care de 3 ori BEAT? Și nu a intrat la „facultate” până acum? Ok, o dată îl iertăm și îi suspendăm executarea, a doua oară ne facem că nu observăm recidiva fiindcă era oprit curentul calculatorului de la caziere, a treia oară nu mergea imprimanta, a patra oară era sărbătoare deci nu condamnăm cu executare, a 5-a oară… Nu tu arest, nu tu închisoare cu executare… ca să poată conduce omul și a 13-a oară fără permis, poate atunci va fi cu noroc. Îhîm.

Alooo, ‘coano Justițico, ești proastă sau adormită? Când te vei trezi, când ți se vor sui infractorii în cap?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *