America s-a cutremurat: „Roe vs. Wade” a picat!

Coincidenţă sau nu, în ziua de 24.6.2022 când Biserica prăznuia naşterea sfântului prooroc Ioan Botezătorul, numit de Dumnezeu-Fiul „cel mai mare între cei născuţi din femei”, în SUA Curtea Supremă făcea cu adevărat dreptate şi dădea de pământ cu cea mai odioasă decizie pe care o pronunţase vreodată: celebra „Roe vs. Wade” din 1973.

Dacă ne înfioară crima săvârşită în urmă cu 2 milenii de Irod cel Mare, care a poruncit ostaşilor să dea buzna în Betleem şi împrejurimi pentru a măcelări mii de bebeluşi, ca să fie sigur că nu-i va fi uzurpat tronul de Regele nou-născut, vestit de magii-profeţi, decizia Curţii Supreme a SUA dată în 1973 în cazul „Roe vs. Wade” a echivalat cu peste 10.000 de irozi, deschizând drumul pentru omorârea legală a zeci de milioane de copii. Iar lider al afacerii a fost fundaţia Planned Parenthood, care a câştigat sute de miliarde de dolari din industria avorturilor şi a contracepţiei.

Pe scurt despre „Roe vs. Wade”: în 1969 o americancă pe nume Norma McCorvey din Texas a vrut să avorteze, iar legea statală o împiedica. A dat statul Texas în judecată sub pseudonimul Jane Roe, iar statul a fost reprezentat în proces de procurorul districtual Henry Wade. De aici denumirea populară a cazului. A câştigat în tribunalul federal, procurorul a făcut recurs la Curtea Supremă şi a pierdut într-o decizie care a devenit istorică fiindcă judecătorii s-au apucat să legifereze. Evident că şi la ei există principiul separaţiei puterilor în stat, însă nu există mecanisme juridice să revoci decizia dată de plenul Curţii Supreme, iar ăia au zis că există un drept la avort al femeilor, pe care fiecare stat trebuie să-l respecte. Evident că nu exista acel drept în Constituţia SUA, lucru de care şi-au dat seama 5 decenii mai târziu: în cazul „Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization” au pronunţat o decizie în care au spus-o ad literam că nu există dreptul la avort şi au lăsat mână liberă statelor să-şi reglementeze propria legislaţie în care să poată introduce orice restricţii vor.

Ca să vă daţi seama că afacerea avorturilor este una cu cântec, în care s-a făcut lobby puternic de către bogătaşii care prosperau de pe urma avorturilor, trebuie să fiţi atenţi la ce s-a întâmplat în proximitatea pronunţării deciziei. Pledoariile s-au ţinut în decembrie 2021, iar decizia a fost amânată în vara 2022. La începutul lunii mai 2022, o publicaţie din SUA numită Politico a dat pe surse că judecătorii înclină să întoarcă foaia, ceea ce periclita grav afacerile grase ale Planned Parenthood şi ale altor varani. Maşinăria de lobby a pornit, iar Joe Biden a ieşit public pe TV în aceeaşi zi îndemnând cu mâinile larg deschise pe milioanele de americani susţinători ai avorturilor să ia poziţie. Ce înţelegem de aici?: 1) serviciile secrete şi-au băgat nasul grav în treburile justiţiei, încălcându-i independenţa; 2) în spatele lor a fost Joe Biden, care în loc să condamne scurgerea de informaţii ca fiind un atac grav la adresa independenţei justiţiei şi a democraţiei americane, a chemat lumea la răzmeriţă şi la nerespectarea hotărârii unei instanţe. Curat-murdar, coane Bidenică!

Deci Biden a vrut să-l condamne pe Trump în 2021 că a instigat lumea să vină la Capitoliu (când s-au revoltat americanii împotriva falsurilor electorale care l-au adus preşedinte pe Biden), demers juridic eşuat pentru că acuzaţia nu s-a dovedit, dar el dă foc cu bună ştiinţă Americii. Mii de americani s-au constituit în trupe de gherilă şi au dat buzna peste casele celor 9 judecători de la Curtea Supremă pentru a-i forţa să dea o decizie care să menţină cazul „Roe vs. Wade”, iar locuinţele judecătorilor a trebuit să fie păzite de Garda Naţională. Iar se ridică întrebări grele: cine le-a dat „manifestanţilor” adresele locuinţelor judecătorilor ca să-i asmută asupra lor şi să pună presiune pe verdict? Adică cine a avut acces la nişte secrete de stat foarte bine păzite şi le-a devoalat gloatei, dacă nu nişte agenţi din serviciile secrete infiltrate printre membrii personalului auxiliar al Curţii? Aceiaşi agenţi care au pus laba şi pe schiţa preliminară a deciziei Curţii şi au dat-o presei înainte ca plenul să se pronunţe oficial. Forţarea mâinii justiţiei prin acte de vandalism şi gherilă urbană se vedea prin state gen Columbia sau Botswana, dar iată că a ajuns şi în SUA. S-a auzit de vreo investigaţie care să ducă la condamnarea persoanelor care au dat public adresa locuinţei vreunui judecător suprem? S-a întrebat vreun oficial cine a avut acces şi a devoalat minuta Curţii când era încă „strictly classified”, înainte ca ea să fie adoptată? Nici gând, deci e clar cine stă în spatele afacerii.

Revenind la cutremurul produs în SUA, efectul acestei decizii va merge dincolo de industria avorturilor. Ca o paranteză, industria nu va pica fiindcă există destule femei dornice de avort şi va înflori turismul medical, adică femeile se vor duce în statele care permit avortul ca să-şi facă acolo the bloody job. Închid paranteza. Ceea ce se vede cu ochiul liber deja este că societatea americană s-a sfâşiat rău de tot, că s-a creat o falie adâncă între două tipuri de americani: 1) cei care muncesc şi vor libertate şi au valori morale sănătoase; 2) putorile asistate social, care nu dau doi bani pe libertate şi îşi bagă picioarele în orice principiu moral. Deja se produce o polarizare puternică, care se vede atât în coloritul electoral al statelor cât şi în modul în care abordează problemele grave ale vieţii. Cei din categoria 1 au tendinţa de a se muta în statele republicane (roşii), liderul fiind Texas-ul care i-a arătat cu degetul lui Biden şi pandemiei lui de la început, care a redeschis primul toate afacerile şi a ridicat orice restricţie. Şi care impozitează foarte puţin. Cei din categoria 2 au tendinţa de a prospera în statele democrate (albastre), puternic comuniste, care impozitează masiv afaceriştii pentru a susţine alocaţiile guvernamentale pentru asistaţii sociali şi care încurajează practicile progresiste gen avortul până în luna a 9-a de sarcină, promovarea agresivă a LGBT-ului inclusiv în instituţiile publice etc. Ca să trag o concluzie, falia se va adânci, sper să nu se ajungă la război civil, deşi au fost la un pas când li s-a dat negrilor apă la moară cu mişcarea BLM, iar ăia s-au pus pe vandalizat (moment în care albii au pus mâna pe arme şi s-au constituit în gărzi civile ca să-şi apere casele şi magazinele). Totuşi SUA mai au o şansă ca naţie, dacă reuşesc să revină cât de cât la normal şi să dea înapoi din cursa progresistă nebunească în care au fost aruncaţi.

Pe plaiuri mioritice, presa românească a relatat cu jale ştirea. Nu doar Digi 24-ş’un sfert, ci toţi (cu excepţia Activenews). Bine, ei sunt mai mult cu copy-paste-ul, căci nu prea se obosesc să-şi folosească neuronii pentru o cauză bună, aşa că au preluat ştirea de la agenţiile străine (ex. BBC). În realitate nu dispare niciun „drept la avort”, aşa cum guiţă jurnaliştii lu’ peşte prăjit, ci se pune un pic de ordine într-un dezmăţ criminal cu vieţile copiilor nenăscuţi. Le-a reuşit încă o dată curvelor din presa noastră să prezinte negativ o ştire extrem de pozitivă. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul mutaţiei omicron a coronovirusului vieţii (pe care am comentat-o aici), în realitate un dezechilibru genetic viral neprevăzut de arhitecţii pandemiei care le-a stricat total joaca (fiindcă omicronul era extrem de contagios dar extrem de slab, şi devenea dominant peste mutaţiile precedente cu adevărat nasoale, semnalizând organismului prezenţa sa, caz în care organismul răspundea imunitar corect fără să se mai infecteze cu beta sau delta). Pe acest fundal mediatic negativ, menţionez pozitiv predica PS Varlaam Ploieşteanul din ziua de 24.6.2022 împotriva avortului, ţinută cu câteva ore înainte să apară ştirea din SUA.

Şi, fiindcă am revenit pe tărâmul Bisericii, trebuie să facem ceea ce nu prea ne place: să tragem cu ochiul şi la voia lui Dumnezeu pe tema avorturilor, ca să ştim ce avem de făcut. Nu totdeauna Domnul ne vorbeşte in terminis, uneori ne mai bate şi apropouri. Dacă ne-a spus în porunca a 6-a „să nu ucizi”, iar noi ne facem că nu pricepem şi inventăm excepţii de procedură ca să încălcăm voia Lui (de exemplu, că un copil aflat în pântecele mamei sale nu este încă o persoană, deci eliminarea lui nu este „ucidere” ci doar o „procedură medicală”), Domnul ne-a lăsat şi o pildă căci poate aşa vom pricepe. În vremea când poporul evreu era robul poporului egiptean (Ieş. 1, 15-21), faraonul le-a poruncit moaşelor evreice să omoare toţi copiii de parte bărbătească (băieţii nou născuţi). Ele s-au temut de Dumnezeu şi nu au ascultat porunca ucigaşă a faraonului, ci au ajutat evreicele să-i nască în ascuns şi pe băieţi, iar Dumnezeu a împărţit binecuvântări cu generozitate atât moaşelor cât şi întregului popor evreu, pe care l-a înmulţit şi l-a făcut foarte viguros; atât de viguros încât la un moment dat s-a cărat cu mult tupeu şi cu multe bogăţii din Egipt. Aşa pricepem oare ce avem de făcut (cu vorba bună) sau ne trebuie o măciucă în cap ca să înţelegem pe şleau?

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *